Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

INS: Preţurile producţiei industriale au crescut în septembrie cu aproape 47%, în ritm anual

atelier sudura.ro
sudura industrie

Preţurile producţiei industriale pe total (piaţa internă şi piaţa externă) au scăzut cu 1% în luna septembrie a acestui an faţă de luna precedentă, în timp ce faţă de septembrie 2021 preţurile au crescut cu 46,7%, potrivit datelor publicate miercuri de Institutul Naţional de Statistică.

Potrivit sursei citate, la nivelul pieţei interne, indicele preţurilor producţiei industriale a înregistrat o scădere de 0,72% în septembrie, faţă de august 2022, respectiv o creştere de 62,93% în comparaţie cu luna septembrie a anului trecut.

De asemenea, în ceea ce priveşte piaţa externă, preţurile au scăzut cu 1,62% faţă de august 2022, dau au crescut cu 17,81% faţă de septembrie 2021.

Pe marile grupe industriale, în septembrie 2022, faţă de luna similară din 2021, cele mai importante creşteri ale preţurilor producţiei industriale au fost consemnate în: industria energetică (+130,68%), industria bunurilor intermediare (+21,34%), industria bunurilor de uz curent (+19,07%), industria bunurilor de folosinţă îndelungată (+16,78%) şi industria bunurilor de capital (+10,43%).

Pe secţiuni de activitate, preţurile au crescut în septembrie, în ritm anual, în producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat, cu 163,21%, industria extractivă (+79,28%), industria prelucrătoare (+20,53%) şi în sectorul de distribuţia apei; salubritate, gestionarea deşeurilor, activităţi de decontaminare (+20,31%).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.