DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

INS: 'Preţurile producţiei industriale pe total au scăzut în luna aprilie cu 1,6% faţă de luna martie 2020'

romaniatv.net
alro uzina fabrica

Preţurile producţiei industriale pe total (piaţa internă şi piaţa externă) au scăzut în luna aprilie cu 1,6% faţă de luna martie 2020 şi tot cu 1,6% faţă de aprilie 2019, arată datele publicate miercuri de Institutul Naţional de Statistică (INS).

”În luna aprilie2020, preţurile producţiei industriale pe total (piaţa internă şi piaţa externă) au scăzut cu 1,6% faţă de luna martie 2020. În luna aprilie2020, comparativ cu luna aprilie 2019, preţurile producţiei industriale pe total (piaţa internă şi piaţa externă) au scăzut cu 1,6%.

Ca urmare a izbucnirii epidemiei de coronavirus, au existat întreprinderi care şi-au închis temporar activitatea, au lucrat la intensitate mai mică sau şi-au schimbat parţial activitatea economică de la momentul adoptarii restricţiilor guvernamentale privind limitarea răspândirii virusului, precizează INS.

”În luna aprilie 2020, indicele preţurilor producţiei industriale a fost calculat pe baza unui număr mai redus de observaţii statistice decât în mod obişnuit, în cazul următoarelor activităţi (diviziuni) CAEN Rev.2: Fabricarea produselor textile, Fabricarea articolelor de îmbrăcăminte, Tăbăcirea şi finisarea pieilor; fabricarea articolelor de voiaj şi marochinărie, harnaşamentelor şi încălţămintei; prepararea şi vopsirea blănurilor, Fabricarea autovehiculelor de transport rutier, a remorcilor şi semiremorcilor, Fabricarea de mobilă”, arată datele INS.

Un local din Cluj a impresionat presa din întreaga lume: Netflix vrea să filmeze aici un serial / VIDEO

Indicele preţurilor producţiei industriale pe total (piaţa internă şi piaţa externă) pe secţiuni şi diviziuni CAEN arată o creştere de 29,10% la repararea, întreţinerea şi instalarea maşinilor şi echipamentelor, în aprilie 2020 faţă de aprilie 2019, dar şi o creştere de 8,01% la activităţile de servicii anexe extracţie, în aprilie faţă de aprilie 2019.

Scumpiri au fost şi la fabricarea altor produse din minerale nemetalice, unde a existat o creştere de 6,38% în luna aprilie faţă de anul trecut.

Scăderi sesizabile la indicele preţurilor producţiei industriale întâlnim la fabricarea produselor de cocserie şi a produselor obţinute din prelucrarea ţiţeiului, de 48,7%, precum şi la extracţia petrolului brut şi a gazelor naturale, de 22%.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.