Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

INS SPULBERĂ speculațiile: ce PIERDERI a avut, de fapt, industria auto din România în pandemie

masini noi

Volumul cifrei de afaceri din comerţul cu autovehicule şi motociclete a scăzut în 2020, faţă de anul 2019, ca serie brută cu 8,7%, arată datele Institutului Național de Statistică (INS).

„În anul 2020 comparativ cu anul 2019, volumul cifrei de afaceri din comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie brută, a înregistrat o cifră de afaceri mai mică cu 8,7%, ca urmare a scăderilor înregistrate la comerţul cu autovehicule (-14,3%) şi la comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (-6,1%). Creșteri au înregistrat comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente; întreţinerea şi repararea motocicletelor (+86,6%) şi activităţile de întreţinere şi reparare a autovehiculelor (+2,5%)”, a transmis luni INS.

Citește și:  GRAFICE din mai multe țări: masca NU ajută la nimic. Numărul cazurilor a BUBUIT, după impunerea obligativității

 

În anul 2020, volumul cifrei de afaceri din serviciile de piaţă prestate populaţiei a scăzut faţă de anul 2019 ca serie brută cu 36,2%

De asemenea, în luna decembrie 2020, volumul cifrei de afaceri din comerţul cu autovehicule şi motociclete a scăzut faţă de luna precedentă atât ca serie brută cu 4,0%, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 1,0%.

INS arată că volumul cifrei de afaceri din serviciile de piaţă prestate populaţiei a crescut în decembrie 2020 faţă de luna precedentă atât ca serie brută cu 7,9%, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 1,7%.

Faţă de luna corespunzătoare a anului precedent, în ultima lună din 2020 volumul cifrei de afaceri din comerţul cu autovehicule şi motociclete a scăzut atât ca serie brută cu 0,9%, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 1,9%. Și volumul cifrei de afaceri din serviciile de piaţă prestate populaţiei a scăzut în decembrie 2020 față de decembrie 2019 atât ca serie brută cu 51,1%, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 52,0%.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.