DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

INS vine cu cifre de care NU AVEAM IDEE - Câte companii CONTROLATE din străinătate activează în România

www.bugetul.ro
firme, afaceri

În România activează 75.702 de grupuri de companii controlate din străinătate, Germania, Franţa ṣi Italia ocupă primele trei locuri în topul ṭărilor care controlează subgrupuri de întreprinderi din România, informează INS.

În anul 2017, au fost identificate 80.905 grupuri de întreprinderi, din care 4.910 de grupuri de întreprinderi rezidente şi 75.995 de grupuri de întreprinderi multinaţionale (293 controlate din interior, respectiv 75.702 controlate din străinătate). Din totalul grupurilor de întreprinderi identificate pe plan naṭional, 4.190 erau rezidente, peste 6% din total grupuri, dintre acestea peste 95% fiind constituite din două sau trei unităṭi legale, conform Mediafax.

Citește și: PRIMELE informații - Care sunt cele ZECE decizii pe care liderii UE le vor adopta la Summit-ul de la Sibiu

Cea mai mare parte a grupurilor de întreprinderi din România activează în comerţ.

În anul 2017, repartizarea grupurilor de întreprinderi din România pe activităţi economice, la nivelul secţiunilor CAEN Rev.2, arată că majoritatea acestora îşi desfăşoară activitatea în: - secţiunea G - Comerţ cu ridicata şi cu amănuntul; Repararea autovehiculelor şi motocicletelor - 35% din totalul grupurilor de întreprinderi; - secţiunea F - Construcţii - 11% din totalul grupurilor de întreprinderi; - secţiunea C - Industria prelucrătoare - 11% din totalul grupurilor de întreprinderi; - secţiunea M - Activităţi profesionale, ştiinţifice şi tehnice - 9% din totalul grupurilor de întreprinderi; - secţiunea L - Tranzacţii imobiliare - 8% din totalul grupurilor de întreprinderi.

Grupurile de întreprinderi rezidente activează preponderent în cadrul următoarelor domenii: - secţiunea G - Comerţ cu ridicata şi cu amănuntul; Repararea autovehiculelor şi motocicletelor - 21%; - secţiunea C - Industria prelucrătoare - 12%; - secţiunea M - Activităţi profesionale, ştiinţifice şi tehnice - 12%; - secţiunea F - Construcţii - 11%.

Raportat la ponderea numărului de salariaţi, majoritatea subgrupurilor de întreprinderi din România sunt controlate din Germania, Franţa ṣi Italia.

În anul 2017, din totalul grupurilor de întreprinderi multinaṭionale controlate din străinătate ṣi identificate în România, 13.195 sunt grupuri controlate de persoane juridice străine, iar 62.507 sunt grupuri controlate de persoane fizice străine.

Rezultatele anului 2017 indică faptul că, în funcţie de ponderea numărului de salariaţi, pe primul loc se află subgrupurile de întreprinderi controlate de persoane juridice sau persoane fizice din Germania (16,9%), pe locul doi sunt cele controlate din Franṭa (11,7%), iar pe locul trei sunt cele controlate din Italia (9,5%).

În funcţie de ponderea numărului de salariaţi în total grupuri de întreprinderi multinaţionale controlate din străinătate, subgrupurile de întreprinderi controlate din Germania predomină în secţiunea C – Industria prelucrătoare (10,0%), în secţiunea M - Activităţi profesionale, ştiinţifice şi tehnice (2,4%) ṣi în secţiunea G - Comerţ cu ridicata şi cu amănuntul; Repararea autovehiculelor şi motocicletelor (2,3%).

În privinţa subgrupurilor de întreprinderi controlate din Franṭa, 5,7% se regăsesc în secţiunea C – Industria prelucrătoare, 2,1% în secţiunea G - Comerţ cu ridicata şi cu amănuntul; Repararea autovehiculelor şi motocicletelor.

Subgrupurile de întreprinderi controlate din Italia domină în secţiunea C - Industria prelucrătoare (6,1%).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.