Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

INS vine cu datele oficiale - AFACERILE în care merită să investești

AP
bani

Volumul cifrei de afaceri pentru serviciile de piaţă prestate populaţiei a crescut în primele 5 luni din 2018 atât ca serie brută, cu 5,9%, cât şi ca serie ajustată sezonier, cu 5,3%. arată datele comunicate vineri de Institutul Național de Statistică - INS.

„Activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei, serie brută, în perioada ianuarie-mai 2018 a înregistrat o cifră de afaceri cu 5,9% mai mare comparativ cu perioada similară din 2017, provenită de la activitǎţile agenţiilor turistice şi tur-operatorilor (+8,6%), activităţile hotelurilor şi restaurantelor (+6,7%), activităţile de spălare şi curăţare (uscată) a articolelor textile şi a produselor din blană (+6,4%), activităţile de jocuri de noroc şi alte activităţi recreative (+2,5%) şi de la serviciile de coafură şi alte activităţi de înfrumuseţare (+1,1%)”, arată un comunicat al INS, citat de Mediafax.

Activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei, serie brută, în luna mai 2018, a înregistrat o cifră de afaceri cu 2,9% mai mare comparativ cu luna mai 2017. Creșterea a provenit de la serviciile de coafură şi alte activităţi de înfrumuseţare (+5,6%), activităţile hotelurilor şi restaurantelor (+5,0%) şi la activităţile de jocuri de noroc şi alte activităţi recreative (+4,4%).

Scăderi au înregistrat activitǎţile agenţiilor turistice şi tur-operatorilor (-8,3%) şi activităţile de spălare şi curăţare (uscată) a articolelor textile şi a produselor din blană (-4,8%).

În luna mai 2018, faţă de luna precedentă, volumul cifrei de afaceri a înregistrat o creştere cu 6,6% datorată creşterilor înregistrate la activităţile hotelurilor şi restaurantelor (+12,9%), serviciile de coafură şi alte activităţi de înfrumuseţare (+7%) şi la activităţile de spălare şi curăţare (uscată) a articolelor textile şi a produselor din blană (+5,3%).

Scăderi au înregistrat activitǎţile de jocuri de noroc şi alte activităţi recreative (-3%) şi activitǎţile agenţiilor turistice şi tur-operatorilor (-1,7%).

Citește și: Razvan Ciobanu RUPE TĂCEREA, după audierile din dosarul cocaină pentru VIP-uri: 'Sunt suspect'

Volumul cifrei de afaceri, pentru serviciilede piaţă prestate populaţiei, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna mai 2018 faţă de luna precedentă a înregistrat o creştere cu 0,7%, mai arată datele INS.

În terminologia statisticienilor, cifra de afaceri reprezintă „veniturile totale înregistrate de către întreprindere în perioada de referinţă, provenite atât din activitatea principală, cât şi din activităţile secundare exercitate de aceasta”. Cifra de afaceri nu include TVA şi veniturile din vânzarea sau transferul de mijloace fixe.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.