Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

INS: Volumul lucrărilor de construcţii a crescut cu 5,8% în ianuarie faţă de perioada similară a anului trecut

Agora
constructii imobiliare

Volumul lucrărilor de construcţii a scăzut, ca serie brută, cu 66,1% în luna ianuarie a acestui an, faţă de luna precedentă, însă a crescut cu 5,8% comparativ cu perioada similară a anului trecut.

Potrivit datelor Institutului Naţional de Statistică, publicate marţi, scăderea consemnată în ianuarie faţă de decembrie a fost generată de lucrările de întreţinere şi reparaţii curente (-77,3%), lucrările de reparaţii capitale (-72,7%) şi la lucrările de construcţii noi (-59,9%).

Pe obiecte de construcţii, au avut loc scăderi în cazul lucrărilor de construcţii inginereşti (-70,7%), clădirilor nerezidenţiale (-68,5%) şi clădirilor rezidenţiale (-51,3%).

Ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, volumul lucrărilor de construcţii s-a redus cu 4,3%, scădere evidenţiată la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente (-24%). Lucrările de construcţii noi şi lucrările de reparaţii capitale au crescut cu 6,3%, respectiv cu 3,5%.

Pe obiecte de construcţii, volumul lucrărilor de construcţii a scăzut la clădirile nerezidenţiale şi la construcţiile inginereşti cu 10,2%, respectiv cu 4%. Clădirile rezidenţiale au crescut cu 10,5%.

Comparativ cu ianuarie 2022, pe serie brută, volumul lucrărilor de construcţii a crescut, pe total, cu 5,8%. Pe elemente de structură, creşteri s-au înregistrat la lucrările de reparaţii capitale (+18,8%) şi la lucrările de construcţii noi (+11,4%). Lucrările de întreţinere şi reparaţii curente au scăzut cu 15,1%.

Pe obiecte de construcţii, creştere s-a înregistrat la construcţiile inginereşti (+17,7%). Clădirile rezidenţiale şi clădirile nerezidenţiale au scăzut cu 2,7%, respectiv cu 1,5%.

Ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, volumul lucrărilor de construcţii a crescut, pe total, cu 7,2%. Pe elemente de structură s-au evidenţiat creşteri la lucrările de reparaţii capitale (+17%) şi la lucrările de construcţii noi (+10,9%). Lucrările de întreţinere şi reparaţii curente au scăzut cu 12,8%.

Pe obiecte de construcţii, volumul lucrărilor de construcţii a crescut la construcţiile inginereşti cu 18%. Clădirile rezidenţiale şi clădirile nerezidenţiale au scăzut cu 3,6%, respectiv cu 0,1%.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.