Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Însarcinatul cu afaceri al SUA, sfaturi pentru Guvern

dean thompson

Însarcinatul cu afaceri al Statelor Unite ale Americii la Bucuresti, Dean Thompson, a afirmat, luni, ca Guvernul României trebuie sa se asigure ca la conducerea companiilor controlate de stat sunt selectati manageri privati profesionisti printr-o procedura transparenta si fara influente politice.

'Primul pas catre o buna guvernanta corporativa este sa ai oamenii potriviti - competenti, cu experienta si profesionisti - în consiliul director. Guvernul român trebuie sa se asigure ca entitatile controlate de stat sunt conduse de manageri privati profesionisti selectati printr-un proces transparent si competitiv, fara influente politice', a spus diplomatul, la forumul 'Noi perspective de cooperare româno-americane în baza Parteneriatului Strategic'.

Thompson a aratat ca guvernul de la Bucuresti ar trebui sa le ofere managerilor respectivi puterea de a lua decizii de afaceri potrivite 'fara teama de interferente din partea oficialilor guvernamentali în afacerile interne' ale companiilor pe care acestia le conduc.

'Capacitatea de a lua decizii potrivite, ca parte guvernarii corporative, are avantaje aditionale, desi deseori necunoscute - consolideaza o companie împotriva amenintarii coruptiei si ajuta economia unei tari sa creasca', a adaugat diplomatul american.

El a explicat ca buna guvernanta corporativa stabileste un set de reguli care face ca actele de coruptie sa fie mai dificil de realizat.

Pe de alta parte, în ceea ce priveste investitiile straine, Thompson a punctat ca, pentru a-si atinge potentialul maxim, Bucurestiul trebuie sa continue progresele în privinta climatului investitional si a mediului de afaceri.

'Companiile americane cauta oportunitati de investitii care ofera beneficii. România a facute deja multe lucruri pentru a atrage investitii straine directe, venite inclusiv din partea companiilor americane, dar înca putem face multe. Companiile americane, ca toate companiile, cauta o piata stabila, transparenta si predictibila, cu beneficii si costuri clare si predictibile', a sustinut Dean Thompson.

AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.