Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Însărcinatul cu afaceri al Ucrainei în România, bilanț de ultimă oră: Au fost doborâte 6 avioane de luptă ruseşti. Victime, sunt de ordinea sutelor, civili

bombardamente ucraina

Însărcinatul cu afaceri a.i. al Ucrainei în România, domnul Paun Rohovei a declarat, joi, la Parlament, după întâlnirea cu preşedinţii celor două Camere, Marcel Ciolacu şi Florin Cîţu, că Ucraina este sub un atac masiv din partea Federaţiei Ruse, şi practic, începând de dimineaţă, au fost permanent atacuri asupra obiectivelor de infrastructură. Oficialul ucrainean a mai arătat că au fost doborâte şase avioane de luptă ruseşti şi mai multe elicoptere şi că Kievul este bine apărat. Despre victime, acesta a arătat că sunt sute, în rândul civililor, dar şi în rândul armatei ruse, şi au fost luaţi şi prizonieri ruşi.

”Am avut o întrevedere cu conducerea Parlamentului României, am făcut o informare cu privire la situaţie. În ţara mea este o situaţie gravă, ca urmare a încălcării drastice a dreptului internaţional, a regulilor civilizate. Ucraina este sub un atac masiv din partea Federaţiei Ruse. Practic, începând de dimineaţă, au fost permanent atacuri asupra obiectivelor de infrastructură ale Ucrainei, începând cu aeroportul şi terminând cu depozite de combustibil şi comandament militar, în toată ţara, începând cu oraşul Harkov, terminând cu Odesa”, a spus Paun Rohovei.

Ataşatul cu afaceri al Ucrainei în România a arătat că, ”în etapa actuală, s-au intensificat atacurile terestre şi ceea ce a fost mai surprinzător pentru noi, nu mare surpriză, dar, de pe teritoriul Belarusului, cu tancuri, cu blindate şi alte maşini militare”.

”Armana ucraineană a fost pregătită şi este pregătită pentru astfel de scenariu, a riposatat şi ripostează mai departe. După ultimele date, la orele 13.00, pe care le-am primit, au fost doborâte 6 avioane de luptă ruseşti, un număr mare de elicoptere, de tancuri şi blindate. Au fost luaţi inclusiv prizonieri, soldaţi ruşi, Atacurile sunt foarte masive”, a afirmat acesta.

Reprezentantul ucrainean a mai spus că nu este posibil ca ”un om care şi-a ieşit din minţi, să nu poată fi oprit de o comunitate internaţională”, referindu-se la preşedintele Federaţiei Ruse, Vladimir Putin, arătând că sancţiunile, ”dacă vor fi drastice, şi prompte, cu siguranţă vor avea efect”. Întrebat ce se întâmplă zilele următoare, însărcinatul cu afaceri a.i. al Ucrainei în România, Paun Rohovei a spus că Kievul nu este încă înconjurat, este foarte bine apărat.

”Ce e drept, foarte multă lume, e un aflux mare, dar nu cel care a fost anunţat. Lumea e calmă şi există un avânt de patriotism în rândul populaţiei. Ar trebuie să intri în creierii lui Putin să ştii la ce ne aşteptăm. Ne aşteptăm la lucruri grave, armata ucraineană este pregătită pentru a da o ripostă puternică”, a mai comentat el.

Despre victime, ataşatul a afirmat că ”sunt de ordinea sutelor de oameni, din teritoriile care nu au fost niciodată separatiste, civili”. ”În rândul militarilor nu vă pot spune acum o cifră exactă, dar sunt victime şi din partea ruşilor. Se îndreaptă pe tot frontul de 2.000 de km pe care îl avem spre oraşele mari. Practic, e o încercuire, încearcă să se ducă masiv spre oraşele mari. S-au făcut încercări de a ajunge la Mariupol, ei au nevoie de acea ieşire terestră spre Crimeea, s-au făcut încercări de a ataca Odesa. Li s-a dat o ripostă foarte puternică”, a mai declarat Rohovei.

Cu privire la numărul refugiaţilor care ar putea veni în România, ataşatul a spus că ”nu e cel care se estima”.

”Ştiu că partea română a pregătit pentru 500.000 de oameni, au început să se creeze cozi la graniţa cu România, dar nu e un aflux atât de mare. Aduc mulţumiri părţii române pentru ajutor”, a spus acesta.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.