DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Înscrierile pentru Festivalul 'Lăudaţi pe Domnul' se prelungesc cu o săptămână, fiind așteptate și coruri și din afara țării

mitropolia-banatului.ro
cor bisericesc

Comitetul de organizare anunță prelungirea cu o săptămână a termenului de înscriere la Festivalul-Concurs Naţional de Muzică Bisericească „Lăudaţi pe Domnul!”, conform basilica.ro

Așadar, înscrierea la cele două secțiuni ale festivalului se va face în perioada 20 septembrie – 01 octombrie 2021, pe adresa de e-mail sectorulteologic@patriarhia.ro, respectând condițiile prevăzute în concept.

Evaluarea se va face în ziua de marți, 5 octombrie 2021, la Mănăstirea Radu Vodă din Bucureşti – Centrul Cultural-Social Sfântul Nectarie de la Eghina.

Secțiuni

A. Interpretare – sunt invitate să se înscrie coruri/grupuri corale/grupuri vocale (minimum patru membri), mixte sau de voci egale, din parohii românești din afara țării. Participanții se pot înscrie la una sau la mai multe categorii ale concursului:

Categoria I – lucrări psaltice – cu ison.

Categoria II – lucrări religioase armonice/polifonice.

Categoria III – lucrări folclorice sau de inspirație folclorică și/sau lucrări patriotice.

Repertoriul abordat va fi în limba română și va include trei piese muzicale, la alegere (maximum 10 minute; nu este permisă depășirea timpului alocat).

B. Compoziție – sunt invitaţi să se înscrie compozitori de muzică din țară și din diaspora.

Aceștia vor realiza o lucrare unitară, pentru cor mixt sau de voci egale, a cappella, cuprinzând momentele din slujba Înmormântarii, menționate în conceptul festivalului-concurs. Lucrarea va fi în primă audiţie şi nepublicată până în prezent.

Etapa finală

Etapa finală a festivalului-concurs va avea loc miercuri, 27 octombrie 2021, la Palatul Patriarhiei, de la ora 18.00. Atunci vor fi anunțați câștigătorii ambelor secțiuni.

Cu această ocazie vor concerta la Palatul Patriarhiei Corul Psalmodia al Universității Naționale de Muzică din București și Corul Madrigal.

În cadrul evenimentului va fi proiectat un film, realizat de Trinitas TV, cu o prezentare succintă a celor nouă câștigători ai Secțiunii Interpretare. Prezentatorii evenimentului vor fi Manuela Hărăbor și Dan Negru.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.