Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Înscrierile pentru Romanian Cyber Security Challenge au loc până pe 28 august

securitate cibernetica

Centrul Naţional de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică (CERT-RO) anunţă startul înscrierilor pentru ediţia a doua a etapei naţionale a Campionatului European de Securitate Cibernetică - #RoCSC21, data-limită până la care pot fi transmise aplicaţii fiind 28 august 2021.

Potrivit sursei citate, pe lista regulilor de testare se află: orice tentativă de atac prin metode de tip Denial Of Service a scoreboard-ului sau a celorlalte servicii va conduce la descalificare; clasificarea câştigătorilor se face după punctajul total la sfârşitul competiţiei naţionale; în caz de egalitate, departajarea se va face după timpul de execuţie a task-urilor.

Programul #RoCSC21 include, în primă fază, înscrierile în concurs, până pe 28 august, iar apoi desfăşurarea competiţiei în sistem online (28 - 29 august), în urma căreia primii zece clasaţi din categoriile juniori şi seniori vor primi premii.

De asemenea, pe 4 septembrie va avea loc premierea câştigătorilor şi anunţarea componenţei echipei naţionale a României la Campionatul European de Securitate Cibernetică (ECSC21), după care, în perioada 16 - 19 septembrie, va fi organizată o sesiune de training cu specialişti din domeniu în vederea participării la competiţia europeană.

La concurs pot participa tineri dornici să îşi demonstreze abilităţile, care se pot înscrie online până în ziua concursului.

Participanţii se vor întrece pe trei categorii de concurs: Juniori (16 - 21 de ani), Seniori (22 - 26 de ani) şi Open (disponibil indiferent de vârstă).

Premiile oferite de către organizatori sunt: la categoria Juniori (Locul I: 2.000 de euro; Locul II: 1.000 de euro; Locul III: 500 de euro; Locurile 4-10: premii speciale), la categoria Seniori (Locul I: 2.000 de euro; Locul II: 1.000 de euro; Locul III: 500 de euro; Locurile 4-10: premii speciale).

Participarea la concurs este gratuită, iar tinerii vor trebui să-şi demonstreze abilităţile în domenii precum: mobile & web security, crypto, reverse engineering şi forensics.

Primii clasaţi la RoCSC21 vor avea oportunitatea de a reprezenta România la Campionatul European de Securitate Cibernetică - ECSC21.

Pentru a fi eligibili pentru premii, jucătorii trebuie să trimită prezentarea soluţiilor la contact@cyberedu.ro. O precizare din partea organizatorilor este că jucătorii care participă la categoria Open vor primi doar puncte pe platforma CyberEDU şi nu sunt eligibili pentru premii.

Organizatorii concursului naţional precizează că, din punct de vedere al testărilor, acestea vizează capitole de securitate (Reverse Engineering, Exploitation, Forensics, Web Application hacking, Crypto). Totodată, anumite taskuri pot avea componente din mai multe capitole, scopul fiecărui task este de a obţine o informaţie (denumită în mod tradiţional "flag") inaccesibilă în mod obişnuit, dată fiind protecţia oferită de sistemele de securitate. "În fiecare task există o problemă de securitate care ne permite (prin analiza de cod şi exploatarea sa) să ajungem la flag", notează sursa citată.

Detalii referitoare la materialele educaţionale recomandate se găsesc la adresa https://www.cybersecuritychallenge.ro/etapa-national/.

#RoCSC21 este organizată de Centrul Naţional Cyberint din cadrul Serviciului Român de Informaţii, Centrul Naţional de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică - CERT-RO şi Asociaţia Naţională pentru Securitatea Sistemelor Informatice - ANSSI, alături de partenerii Orange România, Bit Sentinel, CertSIGN, Cisco, PaloAlto Networks.

Anul trecut, prima ediţie a competiţiei naţionale de securitate cibernetică a substituit etapa finală a European Cyber Security Challenge 2020 (ECSC), amânată din cauza pandemiei, şi care urma să aibă loc pe 24 noiembrie 2020, la Viena, conform agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.