Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Insecuritatea poate agrava criza alimentară din vestul Africii

Aproximativ 9,4 milioane de persoane din Sahel şi din vestul Africii au nevoie de asistenţă alimentară imediată, iar acest număr riscă să crească la 14,4 milioane vara viitoare, în principal din cauza insecurităţii din regiune, transmite EFE, potrivit Agerpres.

Acestea sunt principalele concluzii comunicate de Reţeaua de Prevenire a Crizelor Alimentare (RPCA), formată din asociaţii internaţionale, guverne şi organizaţii nonguvernamentale, care se reuneşte luni la sediul Organizaţiei pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE) de la Paris. 

Aceste 9,4 milioane de persoane reprezintă 3,5% din populaţia celor 16 ţări din regiune care au fost analizate. Cele mai afectate sunt Nigeria (4 milioane), Niger (1,5 milioane) şi Burkina Faso (1,2 milioane).

Citește și: Josep Borrell, noul şef al diplomaţiei UE, îndeamnă blocul să adopte 'limbajul puterii'

RPCA avertizează că "această situaţie riscă să se agraveze, în principal din cauza insecurităţii", astfel încât în iunie-august 2020 ar putea fi 14,4 milioane de oameni (5,4% din totalul acestor ţări) în situaţia de a necesita asistenţă imediată, dintre care 1,2 milioane în nevoie urgentă. 

Insecuritatea a provocat importante deplasări de populaţie, în special în Burkina Faso (480.000 de oameni), în nord-vestul Nigeriei (310.000) şi în Niger (180.000). 

În Nigeria, există un total de 1,9 milioane de persoane strămutate intern în zone unde există astfel o presiune mai mare asupra resurselor alimentare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.