Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

INSOLIT STS intervine în absorbția de fonduri europene. Anunțul ministrului

sts

Ministrul de la Fondurile Europene, Cristian Ghinea a anunțat azi în cadrul audierilor de la Camera Deputaților că Serviciul de Telecomunicații Speciale (STS) se va implica în absorbția banilor europeni.

Vezi și: DEMISII pe bandă rulantă în UNPR: pierd 7 senatori/ UPDATE

Declarațiile ministrului despre serviciul secret au plecat de la o întrebare adresată de deputatul independent Sebastian Ghiță la adresa ministrului prin care îi solicita acestuia explicații cu privire la oprirea de către minister a dezvoltării sistemelor informatice din minister si autoritățile de management:

Iată dialogul:

”Sebastian Ghita: Domnule ministru - care sunt motivele pentru care ati oprit dezvoltarea sistemelor informatice ale MFE si ale autoritatilor de management ? Va pun aceasta intrebare pentru ca tot dvs ne ati explicat cat de importante sunt aceste sisteme.

Ministrul Ghinea: Domnule deputat - mi as fi dorit sa implementam aceste sisteme informatice mai repede. Pentru aceasta ar fi trebuit sa apelam la firmele din IT. Problema este ca ne e frica sa lansam licitatii pentru ca dvs ati putea sa le fraudati. Preferam sa lucram cu resurse interne si cu oameni de la STS.

Sebastian Ghita: Domnule ministru - nu puteti bloca o tara intreaga pentru ca dvs nu stiti sau nu puteti sau nu vreti sa organizati o licitatie corecta. Nu e corect sa luati aceasta decizie in detrimentul Romaniei si al intregii industrii IT din Romania.”, a fost dialogul dintre cei doi din cadrul Comisiei de Afaceri europene.

Vezi și: Nimeni nu se aștepta la asta: Răsturnare de situație în relațiile dintre Turcia și Rusia

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.