Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Inspecția Judiciară a finalizat ancheta în cazul procurorului lui Dragnea. La ce concluzie au ajuns inspectorii

Alex Costache/ Facebook
alexandra lancranjan

Inspecţia Judiciară a finalizat verificarea privind participarea procurorului DNA Alexandra Lăncrănjan la o reuniune cu caracter politic, concluzia inspectorului de caz fiind acea că nu există abatere disciplinară. Inspectorul-şef al instituţiei a avut însă o opinie diferită.

„A existat o diferenţă de opinie între inspectorul de caz şi inspectorul-şef care, potrivit legii, este chemat să avizeze lucrarea. Inspectorul de caz a apreciat că nu există indicii cu privire la existenţa unei abateri disciplinare, reţinând, printre altele, că doamna procuror Lăncrănjan nu a participat la această conferinţă în calitate de procuror al DNA. Dimpotrivă, inspectorul-şef a apreciat că aceste indicii există, explicând pe larg, în nota pe care a ataşat-o la rezoluţie, punctul său de vedere. Puţini ştiu însă că inspectorul-şef, la momentul actual, conform legii, nu are posibilitatea să desfiinţeze rezoluţiile de clasare date de către inspectorul judiciar în faza verificărilor prealabile. (...) Concluzia e că nu există vreo abatere disciplinară care i se poate imputa doamnei procuror”, a declarat, pentru agenţia de presă MEDIAFAX, Gheorghe Stan, inspectorul-şef adjunct al Inspecţiei Judiciare.

Inspecţia Judiciară s-a sesizat din oficiu după ce în spaţiul public au apărut informaţii potrivit cărora procurorul DNA Alexandra Lăncrănjan, cea care îl anchetează pe liderul PSD, Liviu Dragnea, ar fi participat la o reuniune cu caracter politic.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.