Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Inspecţia Muncii a dat amenzi de 3 milioane de lei, în ultima săptămână

inspectia muncii munca la negru angajati

Inspecţia Muncii a aplicat amenzi în valoare de 3 milioane de lei, în urma acţiunilor de control desfăşurate în perioada 9 - 14 noiembrie 2020, pentru încălcarea prevederilor legale în domeniul relaţiilor de muncă şi al securităţii şi sănătăţii în muncă

Astfel, Inspecţia Muncii, prin inspectoratele teritoriale de muncă, a desfăşurat în săptămâna 9 - 14 noiembrie 2020 acţiuni de control în urma cărora s-au aplicat amenzi în valoare de 2,942 milioane de lei, din care 2,809 milioane de lei pentru nerespectarea prevederilor legale în domeniul relaţiilor de muncă şi al securităţii şi sănătăţii în muncă, conform unui comunicat remis miercuri AGERPRES.

Citește și: VIDEO - Scriitorul Mircea Dinescu îi răspunde lui CTP, acest 'împărat în trening': 'Poate că i-aș fi plâns de milă'

Potrivit instituţiei, au fost depistate 233 de persoane care desfăşurau muncă nedeclarată, au fost aplicate 1.655 avertismente şi au fost dispuse 3.364 de măsuri de remediere a neconformităţilor constatate.

Acţiunile de control efectuate de inspectorii de muncă, în conformitate cu prevederile Legii nr. 55/2020, în scopul prevenirii şi combaterii efectelor pandemiei de COVID-19, centralizate pentru perioada 9 - 14 noiembrie 2020, au avut ca rezultat aplicarea a 870 de sancţiuni contravenţionale, din care amenzi în valoare totală de 133.500 lei. Din 1.675 de angajatori controlaţi, au fost sancţionaţi 628 şi s-au dispus 1.087 de măsuri de remediere a neconformităţilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.