Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Inspecţia Muncii a dat amenzi de peste 11,32 milioane de lei în iulie

monitoruldegalati.ro
Inspecţia Muncii

Inspecţia Muncii, prin inspectoratele teritoriale de muncă, a desfăşurat, în perioada 1 - 28 iulie 2022, acţiuni de control în urma cărora s-au aplicat amenzi în valoare de 11,321 milioane lei pentru nerespectarea prevederilor legale în domeniul relaţiilor de muncă şi al securităţii şi sănătăţii în muncă.

Conform sursei citate, au fost aplicate 4.337 avertismente şi au fost dispuse 10.707 măsuri de remediere a neconformităţilor constatate.

În luna iulie, au fost identificate 572 persoane desfăşurând muncă nedeclarată. Dintre acestea, 325 nu aveau întocmit contract individual de muncă, 92 nu aveau contract individual de muncă transmis în Revisal, 2 persoane prestau activitate având contractul de muncă suspendat, iar 153 persoane prestau activitate în afara programului de lucru din contractul part-time, potrivit Agerpres.

"Pentru inspectorii de muncă, luna iulie a fost o lună de foc, în ambele sensuri, propriu şi figurat. Cele 8874 de controale raportate au însemnat acţiuni de control desfăşurate în toate zilele săptămânii, de luni până duminică, pe timp de zi, dar şi de noapte. Majoritatea acţiunilor de control, pe lângă aspectele curente pe care le verifică inspectorii de muncă, au vizat verificarea respectării măsurilor de protecţie împotriva caniculei în zonele în care au existat avertizări meteorologice în acest sens. Măsurile prevăzute de Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 99/2000 sunt minime şi ţin, dacă vreţi, de o atitudine corectă şi de latura umană care trebuie să existe în raporturile de muncă dintre angajatori şi lucrători. Mai mult decât atât, insistăm şi asupra componentei de conştientizare a dezavantajelor pentru angajatori în procesul de producţie sau în activităţile din domeniile vizate, pe care le poate produce indisponibilitatea unor lucrători care nu au fost protejaţi corespunzător, faţă de reducerea intensităţii şi ritmului activităţilor fizice, alternarea timpului de lucru cu cel de repaus, reducerea sau eşalonarea programului de lucru pentru persoanele cu afecţiuni care au contraindicaţii privind munca la temperaturi extreme. Aceste acţiuni de verificare vor continua pe toată perioada în care se anunţă temperaturi peste pragul de caniculă", a declarat Dantes Nicolae Bratu, inspector general de stat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.