Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Inspector ANAF, trimis în judecată de DNA

DNA 1

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de Combatere a Corupției au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest, a inculpatului NICULESCU GABRIEL, inspector fiscal cu grad de consilier principal în cadrul Administrației Județene a Finanțelor Publice Ilfov – Serviciul de Inspecție Fiscală, la data faptelor. Acesta este acuzat de luare de mită, în formă continuată (5 acte materiale) și trafic de influență, în formă continuată (4 acte materiale). 

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt: 

În perioada februarie – aprilie 2015, inculpatul NICULESCU GABRIEL, a pretins și primit de la un om de afaceri (persoană denunțătoare) în cinci tranșe, sumele de: 1.000 de euro, 3.100 de lei și băuturi alcoolice și nealcoolice în cuantum de 79 de lei, în vederea îndeplinirii atribuțiilor de serviciu care-i reveneau în calitate de inspector fiscal din cadrul A.J.F.P. Ilfov, respectiv, în vederea efectuării unei verificări fiscale asupra societății administrate de acesta din urmă, precum și în vederea efectuării mențiunilor aferente acestei verificări în Registrul Unic de Control al societății.

În baza același rezoluții infracționale, în perioada martie – aprilie 2015, același inculpat a pretins și primit de la persoana denunțătoare, în patru tranșe, sumele de: 2.200 de lei și bunuri alimentare și nealimentare în cuantum de 650 de lei, lăsând să se creadă că are influență asupra altor funcționari cu funcție de decizie din cadrul A.J.F.P. Ilfov și promițând că va interveni pe lângă aceștia pentru a urgenta procedura de reactivare a societății comerciale respective.

În cauză, procurorii au dispus instituirea măsurii asigurătorii a sechestrului asupra sumei de 3.300 de euro, ridicată de la locuința inculpatului, cu ocazia efectuării percheziției domiciliare.

În cauză, procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații. 

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului București, cu propunerea de a se menține măsurile preventive și asiguratorii dispuse în cauză.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.