Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Inspector Antifraudă ANAF, trimis în judecată de DNA

ANAF antifrauda

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Constanța au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a inculpatului POPA DUMITRU ADRIAN, inspector antifraudă în cadrul Direcției Generale Antifraudă Fiscală – Direcția regională Antifraudă Fiscală 2 Constanța, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de:

- luare de mită(4 infracțiuni),

- trafic de influență

și în stare de libertate, a inculpatului ZARUGHEVICI FLORIN, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de complicitate la luare de mită.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:

În perioada iulie – septembrie 2015, inculpatul Popa Dumitru Adrian, în calitate de inspector antifraudă în cadrul Direcției Generale Antifraudă Fiscală – Direcția regională Antifraudă Fiscală 2 Constanța, a pretins și a primit de la mai mulți oameni de afaceri suma totală de 13.000 lei, în legătură cu neîndeplinirea atribuțiilor de serviciu care decurgeau din funcția deținută, privind rezultatele unor controale efectuate la firmele acestora.

De asemenea, în aceeași calitate și în aceleași circumstanțe, inculpatul Popa Dumitru Adrian a pretins, prin intermediul inculpatului Zarughevici Florin, de la administratorul unei alte societăți comerciale suma de 3.000 euro.

La data de 03 septembrie 2015, inculpatul a primit de la omul de afaceri, prin același intermediar, suma de 3.000 euro pretinsă anterior, ocazie cu care s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante.

Suma de bani remisă inițial de omul de afaceri inculpatului Zarughevici Florin, care a negociat cuantumul mitei pretinse de Popa Dumitru Adrian și condițiile de loc și timp în care avea să fie plătită, a fost de 5.000 euro. Ulterior Zarughevici Florin și-a oprit 2.000 euro, iar restul i-a predat inspectorului antifraudă.

La data de 03 septembrie 2015, dar și anterior acestui moment, inculpatul Popa Dumitru Adrian a pretins de la un om de afaceri mai multe sume de bani, pentru ca uzând de influența pe care o avea asupra funcționarilor A.N.A.F., să îi determine să adopte o soluție favorabilă într-un dosar privind insolvența unei firme administrată de omul de afaceri, deschis din cauza unei datorii de peste 500.000 lei pe care societatea o avea față de bugetul de stat.

În cauză, procurorii au beneficiat de sprijinul de specialitate al Departamentului de Informații și Protecție Internă.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Constanța, cu propunere de a se menține măsura preventivă dispuse în cauză.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.