Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Inspectoratul Şcolar Judeţean Bistriţa-Năsăud organizează un maraton caritabil pentru sprijinirea copiilor refugiaţi din Ucraina

Inquam Photos - Octav Ganea
Inquam refugiati Isaccea

Inspectoratul Şcolar Judeţean Bistriţa-Năsăud şi Asociaţia umanitară "Invincibilii", în parteneriat cu Primăria Bistriţa, organizează sâmbătă, în parcul municipal, un maraton caritabil care are ca scop sprijinirea copiilor refugiaţi din Ucraina.

Acţiunea, denumită "Maratonul copiilor", are ca motto un citat din opera lui Feodor Dostoievski: "Sufletul se reface în prezenţa copiilor".

Potrivit informaţiilor furnizate vineri AGERPRES de către inspectorul şcolar Rodica Drăguş, la maraton au fost invitaţi şi copii ai refugiaţilor din Ucraina care s-au stabilit temporar pe raza judeţului, potrivit Agerpres.

"Va fi o alergare pentru toate categoriile de vârstă, noi am pus 3-18 ani pentru copii, dar vor fi şi adulţi, dacă vor, pentru o strângere de fonduri pentru copiii din Ucraina. Din câte am înţeles, o să vină şi dintre copiii (ucraineni - n.r.) care sunt la noi în judeţ, la această competiţie", a declarat Drăguş.

Peste 400 dintre ucrainenii care s-au refugiat în judeţul Bistriţa-Năsăud sunt angajaţi, în prezent, la firme din domeniul echipamentelor auto şi cel textil, iar Inspectoratul Şcolar Judeţean a înfiinţat, începând cu luna martie, un centru educaţional de sprijin destinat copiilor acestora, la o şcoală gimnazială din municipiul Bistriţa.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.