Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Inspectorii ANAF AU DESCINS - Antifraudă au confiscat 11,13 tone de tutun

ANAF
anaf

Captură record făcută de ANAF. De la începutul lunii septembrie, inspectorii Direcției Generale Antifraudă Fiscală, din cadrul Agenției Naționale de Administrare Fiscală, au confiscat 11.138 kg de tutun brut, provenit din Bulgaria, conform Mediafax.

Camionetele au fost sigilate la intrarea în România și monitorizate permanent pe timpul tranzitării teritoriului național. În actele aferente transporturilor erau precizați diferiți beneficiari din Polonia, Cehia sau Germania. Schimbul rapid de informații cu instituțiile din țările menționate și din Bulgaria au determinat inspectorii ANAF- Antifraudă să decidă confiscarea tutunului transportat și amendarea șoferilor, deoarece s-a dovedit că firmele declarate în acte fie nu existau, fie nu aveau legătură cu domeniul prelucrării tutunului. În cadrul acțiunii, inspectorii Direcției Generale Antifraudă Fiscală au beneficiat de colaborarea Poliției de Frontieră din toate punctele de trecere a frontierei.

Citește și: Spitalele sunt LUATE CU ASALT - COADĂ la Spitalul Militar din Capitală

Prin monitorizarea constantă a transportului și confiscarea celor 11,13 tone de tutun, inspectorii antifraudă fiscală au prevenit prejudicierea bugetului de stat cu cca 8,80 milioane de lei, reprezentând acciză și TVA, care ar fi fost cauzat dacă tutunul transformat în țigarete ar fi fost vândut pe piața neagră din România la un preț mediu de 18 lei/pachet.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.