Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Inspectorii Antifraudă au descoperit încă o 'țeapă' luată de statul român - Milioane de lei în construcții

anaf antifrauda

Inspectorii Direcţiei generale antifraudă fiscală (DGAF), din cadrul ANAF, au desfăşurat în această lună acţiuni de control la trei societăţi comerciale din Bucureşti-Ilfov, care efectuează prestări de servicii în domeniul construcţiilor, potrivit unui comunicat al instituţiei.

Prejudiciul cauzat bugetului de stat de operatorii economici verificaţi este de 3 milioane de lei, reprezentând taxă pe valoare adăugată şi impozit pe profit.

Societăţile înregistrau în evidenţele contabile achiziţii fictive de bunuri sau servicii de la diferite persoane fizice şi juridice, procedând astfel la diminuarea impozitelor şi taxelor datorate bugetului general consolidat al statului şi crearea unei aparenţe de legalitate a tranzacţiilor.

Pentru continuarea cercetărilor au fost sesizate organele de urmărire penală, în conformitate cu prevederile Legii nr. 241/ 2005 pentru prevenirea şi combaterea evaziunii fiscale.

În comunicat se precizează că DGAF desfăşoară permanent acţiuni de control antifraudă la nivel naţional, în scopul prevenirii şi combaterii evaziunii fiscale, şi recomandă tuturor entităţilor economice să respecte legislaţia fiscală aflată în vigoare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.