Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Inspectorii antifraudă au descoperit o pagubă de milioane - O firmă de construcții, care are contracte cu statul, este vizată

anaf antifrauda

Inspectorii Direcţiei generale antifraudă fiscală (DGAF) au controlat o firmă de construcţii din judeţul Timiş care avea contracte în special cu instituţii publice. Perioada verificată este 2019 – 2023, fiind constatat un prejudiciu de 2,5 milioane de lei. Firma ar fi declarat obligaţii de plată cu sume mult inferioare celor înregistrate în contabilitate.

„Inspectorii Direcţiei generale antifraudă fiscală (DGAF) au finalizat investigaţiile şi verificările demarate la un operator economic din judeţul Timiş, care efectua activităţi de construcţii, instalaţii şi amenajări, în special cu instituţii publice din vestul României. Verificările au vizat activitatea societăţii din perioada 2019-2023, iar prejudiciul estimat adus bugetului general consolidat al statului este de peste 2,5 milioane lei, sumă ce reprezintă TVA şi impozit pe profit”, a transmis, joi, ANAF, într-un comunicat de presă.

Potrivit sursei citate, „operatorul economic verificat a declarat obligaţii de plată cu sume mult inferioare celor înregistrate în evidenţa financiar contabilă, cu scopul de a nu achita suma corectă a TVA-ului şi a impozitului pe profit rezultat în urma activităţii desfăşurate”.

„Astfel, din cauza subdeclarării sumelor datorate, certificatele fiscale necesare contractării lucrărilor efectuate către instituţiile publice pe portalul de achiziţii publice SEAP nu reflectau realitatea. Totodată, operatorul economic verificat nu a depus în ultimii patru ani bilanţurile financiare anuale, iar în urma activităţilor specifice desfăşurate de DGAF cu privire la verificările antifraudă şi instituirea măsurilor asigurătorii în cauză, societatea şi-a deschis procedura insolvenţei”, a mai transmis instituţia.

Potrivit acesteia, pe lângă prejudiciile aduse bugetului de stat, ”acest comportament fiscal inadecvat generează un dezechilibru în mecanismul concurenţial al pieţei, fapt pentru care, DGAF atenţionează contribuabilii asupra obligativităţii respectării legislaţiei fiscale în vigoare”.

„Contribuabilii trebuie să înregistreze, să declare şi să achite toate taxele şi impozitele care le revin din tranzacţiile efectuate”, a mai transmis ANAF.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.