Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Inspectorii de la Protecția Consumatorilor au dat prima amendă după controalele făcute la autobuzele din Brașov

autobuz

Inspectorii Comisariatului Regional pentru Protecția Consumatorilor Brașov au închis, joi, un atelier în care se reparau autobuzele defecte și au aplicat o amendă de 15.000 de lei, în cadrul controlului demarat în autogările din oraș și pe traseele autobuzelor, anunță MEDIAFAX.

Citește și: Dan Barna, făcut praf de Diaspora: ‘Mânca și nu se mai oprea. Cum să vorbim, să-l oprim din mâncat?’

Potrivit inspectorilor Comisariatului Regional pentru Protecția Consumatorilor (CRPC) Brașov, verificările în autogări și pe traseele autobuzelor continuă, iar măsurile luate joi sunt doar primele din cadrul acestui control.

„Am aplicat măsura de oprire a activității atelierului in care se autobuzele și am aplicat amenda de 15.000 de lei. Această măsură este doar o mică parte din controlul efectuat la firma de transport. Pentru celelalte aspecte continuăm cercetările și am extins aceste verificări”, au transmis reprezentanții CRPC Brașov.

Controlul a început miercuri dimineață.

Citește și: Cutremur pe scena politică! Decizia care răstoarnă condamnarea lui Liviu Dragnea

Potrivit comisarilor CRPC Brașov, au fost descoperite deficiențe extrem de grave care pot pune în pericol sănătatea și viața consumatorilor, precum: autobuze într-o stare avansată de degradare cu anvelope uzate extrem, mult mai mulți călători, în special copii care vin la școală în Brașov, decât numărul de scaune existente, oprirea în locuri neamenajate și neautorizate pentru debarcarea călătorilor, truse medicale expirate unele chiar din anul 2000, lipsă de stingător, scaune rupte, parbriz spart, multă rugină. A fost găsit inclusiv un șofer care fuma în autobuz.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.