Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Inspectorii sanitari s-au crucit. Ce au găsit în celebra telemea de Sibiu

facebook.com
telemea

Din 79 de probe de la produsele lactate fabricate de ciobanii sibieni de Direcția Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA), 14 probe au arătat depășiri ale limitelor maxim admise pentru criteriile microbiologice (E. Colli, Salmonella SPP, Stafilococ CP).

”Pe arcursul anului 2023 au fost prelevate și analizate un număr de 79 probe de produse lactate, din diferite categorii de produse (telemea, caș, urdă, produse acidofile, unt, cașcaval ).

S-au înregistrat depășiri ale limitelor maxim admise pentru criteriile microbiologice (E. Colli, Salmonella SPP, Stafilococ CP) pentru un număr de 14 probe produse lactate, dispunând măsurile impuse de legislația sanitară veterinară.

În urma controalelor efectuate la nivelul exploatațiilor de animale producătoare de lapte, au fost constatate neconformități de ordin structural și tehnologic ( pavimente deteliorate, pereți și tavane ce prezentau exfolieri, folosirea materialelor greu de igienizat și dezinfectat, etc)”, transmite DSVSA Sibiu, potrivit Turnul Sfatului.

Au fost aplicate amenzi în valoare de 81.400 lei și a fost emisă o ordonanță de suspendare a activității, precizează DSVSA într-un document semnat de directorul executiv Dr. Vasile Onoriu Fodor și de șeful SCOSA, Dr. Bogdan Ionuț Trâmbițaș.

Produsele lactate de tipul telemea din lapte de oaie și telemea din lapte de vacă, trebuie sa aibă în vedere caracteristicile organoleptice ale acestora.

”Caracteristicile organoleptice ce trebuie luate în considerare sunt următoarele: aspect, consistență, culoare, gust, miros”, transmit inspectorii sanitar-veterinari.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.