Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Inspectorii școlari vor modificarea Legii Educației

Inspectorii scolari vor modificarea Legii Educatiei

Inspectorii scolari vor modificarea Legii EducatieiInspectorii școlari generali din 10 județe i-au cerut ministrului Educației și Cercetării Științifice, Sorin Cîmpeanu, să modifice metodologia înscrierii în clasa pregătitoare, să reanalizeze costul standard per elev, să înființeze grupe în spitale pentru elevii bolnavi și să schimbe metodologia de organizare a examenului de bacalaureat.

Inspectorii şcolari generali din judeţele Maramureş, Bistriţa-Năsăud, Bihor, Mureş, Alba, Hunedoara, Sibiu, Sălaj, Satu Mare şi Cluj s-au întâlnit, la sfârșitul săptămânii trecute, la Cluj, cu ministrul Educației, informează Alba City News.

În timpul întâlnirii inspectorii școlari generali s-au plâns că părinții abuzează de viza de flotant pentru a-și înscrie copiii la anumite școli, motiv pentru care au solicitat modificarea metodologiei de înscriere, în sensul respectării domiciliului stabil al părinților.

Totodată, ei au cerut să fie corelat costul standard per elev cu problemele cu care se confruntă diverse categorii din sistem, da și să fie înființate grupe/clase în spitale, inclusiv pentru clasele de liceu, așa încât elevii cu probleme medicale să își poată continua studiile.

Printre cerințele inspectorilor școlari generali s-a numărat și aceea ca probele de evaluare a competențelor din cadrul examenului de bacalaureat să aibă loc în luna premergătoare sfârșitului de an școlar.

Inspectorii vor schimbări și în privința evaluării naționale pentru clasa a VIII-a, solicitând stabilirea unei perioade pentru vizualizarea lucrărilor scrise, dar și a evaluării lucrărilor redactate în Braille de către elevii cu deficienţe de vedere.

Sursa foto: radioimpactfm.ro

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.