Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Instalaţiile de teleschi din Franţa rămân închise

JEFF PACHOUD / AFP
teleschi

Instalaţiile de schi din Franţa rămân închise, a informat luni seara premierul francez Jean Castex, precizând că pe moment nu există planuri de redeschidere a acestora, potrivit DPA, informează AGERPRES.

"Situaţia sanitară nu permite redeschiderea instalaţiilor din staţiunile noastre de schi", a scris pe Twitter Castex după o întâlnire cu reprezentanţi din acest sector. Premierul nu a oferit o dată pentru redeschidere.

În urma unei întrebări, biroul său a confirmat informaţiile apărute în mass-media potrivit cărora instalaţiile de schi vor rămâne închise toată luna februarie, iar pe moment nu există o dată pentru redeschidere.

Anunţul guvernului nu a mai constituit însă o surpriză: ministrul Sănătăţii, Olivier Veran, indicase deja că este puţin probabil

ca instalaţiile de schi să se redeschidă în februarie.

Citește și: Jurnalistul Radu Tudor îi ia apărarea lui Raed Arafat, după intervenția de la Balș: 'S-au reactivat decerebrații care îi cer demisia'

În condiţiile în care elevii din Franţa se pregătesc pentru vacanţa de iarnă, reprezentanţii din acest sector sperau la o redeschidere a pârtiilor.

Castex a anunţat însă că sprijinul financiar pentru acest sector va fi extins.

Franţa are importante centre dedicate sporturilor de iarnă în Alpi şi Pirinei. Guvernul francez ordonase închiderea acestora având în vedere sărbătorile de iarnă şi riscul ca turiştii să răspândească coronavirusul.

O redeschidere fusese iniţial discutată pentru începutul lui ianuarie, dacă situaţia sanitară ar fi permis-o, însă aceasta nu a avut loc.

De asemenea, restaurantele şi barurile nu s-au putut redeschide în ianuarie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.