Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Instanţa a aprobat cererea DNA: Fostul şef Electrica din perioada PDL, cercetat din nou pentru luare de mită

Sigla DNA

Judecătorii de la Curtea de Apel București (CAB) au dispus redeschiderea urmăririi penale pe numele fostului director general al Electrica, Ioan Folescu, în dosarul în care este acuzat că a luat mită pentru a atribui contracte în mod preferențial, transmite Mediafax.

„Admite cererea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Direcţia Naţională Anticorupţie. În baza art. 335 alin. 4 C. proc. pen. constată legalitatea şi temeinicia ordonanţei nr. 3354/C/2019 din data de 14.11.2019 emisă de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Direcţia Naţională Anticorupţie, prin care a fost infirmată ordonanţa din 19.06.2018, emisă în dosarul nr. 550/P/2015. Confirmă redeschiderea urmăririi penale în dosarul nr. 550/P/2015 Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Direcţia Naţională Anticorupţie. În baza art. 275 alin. (3) C. proc. pen., cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. Definitivă”, conform deciziei Curții de Apel București.

Parchetul anticorupție a clasat dosarul în 2018 din lipsă de probe. Împotriva acestuia și a altor foști administratori și directori, Electrica a formulat în data de 27 noiembrie 2019 cereri de chemare în judecată pentru prejudicii aduse companiei în perioada 1 ianuarie 2013 - 30 iunie 2014. Cuantumul pretențiilor este de 235.609.455 lei, suma nefiind actualizată cu inflația.

În dosarul prin care s-a decis redeschiderea urmăririi penale, Folescu este suspectat că „în perioada 2010 – 2013, în calitate de persoană cu funcție de conducere în cadrul S.C. Electrica S.A., a pretins şi primit de la o persoană un comision ce varia între 30% şi 50 % (în total 6.811.328 lei) din cuantumul a cinci contracte de consultanță încheiate între S.C. Electrica S.A. și societatea acesteia din urmă. Banii respectivi au fost pretinși și primiți în legătură cu atribuirea şi, ulterior, derularea, în condiţii avantajoase, a contractelor respective”, conform DNA.

În prezent, Ioan Folescu este membru în directoratul ales de CS al Transelectrica.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.