Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Instanta a decis. Monica Iacob Ridzi, condamnata la ani grei de inchisoare

ridzi

Monica Iacob Ridzi, fost ministru al Tineretului si Sporturilor, a fost condamnata luni de ICCJ la 5 ani de inchisoare cu executare in dosarul 2 Mai - Ziua Tineretului. Decizia este definitiva.

Monica Iacon Ridzi fusese condamnata in prima instanta la 5 ani de inchisoare cu executare in acest dosar, pentru abuz in serviciu in dosarul 2 Mai - Ziua Tineretului. Sentinta a fost atacată apoi la Completul de 5 judecători al ICCJ.

VEZI minuta de condamnare dată de instanța supremă

Tineretului si Sporturilor in perioada decembrie 2008 - iulie 2009, este acuzata de abuz in serviciu in legatura cu organizarea Zilei Tineretului (2 Mai 2009). Evenimentul a avut un buget de circa 600.000 de euro, bani incredintati fara licitatie unor companii private.

Acest eveniment i-ar fi adus beneficii Elenei Basescu, care candida atunci pentru a ocupa un loc in Parlamentul European.

În 2009, Elena Băsescu și-a început campania pentru europarlamentare – imediat după manifestările din 2 mai- în Petroșani, participând, alături de Monica Iacob-Ridzi (ministru) și Tiberiu Iacob-Ridzi (primar) la spectacolul organizat de Primăria Petroșani cu ocazia Zilei Europei pentru care municipalitatea a locat aproape 100 de mii de lei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.