Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Instanţa supremă din Lausanne a decis: Jerome Valcke rămâne suspedat pentru încălcarea Codului de etică al FIFA

FIFA

Tribunalul federal elveţian a respins apelul lui Jerome Valcke, fost secretar general al FIFA, care a contestat suspendarea sa de 10 ani, dictată de justiţia internă a forului fotbalistic mondial, pentru corupţie, au indicat miercuri pentru AFP surse concordante, potrivit agerpres.ro.

Tribunalul federal, autoritatea judiciară supremă în Elveţia, cu sediul la Lausanne, a respins apelul celui care a fost mâna dreaptă a lui Sepp Blatter, într-o decizie datată 7 mai, ale cărei motive nu au fost încă publicate, potrivit unei surse apropiate de acest dosar.

Citește și: Ingrid Mocanu desființează schimbările anunțate de PSD: ‘Au scuipat în față alegătorii PSD, vor electoratul hastag’

Contactată de AFP, FIA a indicat, printr-un purtător de cuvânt, că "salută decizia Tribunalului federal referitoare la Jerome Valcke".

În februarie 2016, Valcke a fost suspendat 12 ani din orice activitate legată de fotbal pentru că a încălcat şapte articole din Codul de etică al FIFA. Suspendarea a fost redusă în apel la 10 ani. Francezul a ocupat postul de secretar general al FIFA din 2007.

Citește și: Florin Pastramă a tras lozul cel mare! Brigitte Sfăt are o avere uriașă

În septembrie 2015, el a fost suspendat provizoriu pentru 90 zile, care s-au prelungit cu încă 45 de zile, înainte de a fi demis din cauza unui scandal legat de vânzarea biletelor la CM 2014 din Brazilia.

Suspendarea sa de 10 ani a fost confirmată în iulie 2018 de Tribunalul de Arbitraj al Sportului (TAS).

Citește și: Decizie fără precedent! Un important fost om din PSD revine în partid! Adrian Năstase îi este alături

Fost jurnalist la Canal+, care locuieşte acum în regiunea Barcelonei, Valcke se poate adresa acum Curţii Europene a Drepturilor Omului (CEDO), cu sediul la Strasbourg, cum a făcut Michel Platini, al cărui apel împotriva unei suspendări de 4 ani a fost de asemenea respins de Tribunalul federal.

Valcke, în vârstă de 58 de ani, este vizat de asemenea, alături de Nasser Al-Khelaifi, preşedintele clubului Paris Saint-Germain şi al beIN Group Media, de o anchetă a justiţiei elveţiene pentru suspiciuni de corupţie în legătură cu atribuirea drepturilor TV ale Cupelor Mondiale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.