Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Instanțele din Kiev nu se joacă: Controversatul mitropolit Pavlo a fost arestat preventiv

Mitropolitul Pavlo

O instanță ucraineană a decis, vineri, ca mitropolitul Pavlo (Petro Lebid), subordonat Patriarhiei Moscovei, să fie plasat în arest preventiv, până la data de 14 august. Reprezentanta Parchetului Regional Kiev, Olena Kovaleva, a explicat că instanța a decis, astfel, înlocuirea măsurii arestului la domiciliu în cazul lui Pavlo, fost şef al complexului monahal Lavra Pecerska din capitală, scrie Rador.

Kovaleva a remarcat că, potrivit procurorului, controversatul mitropolit Pavlo și-a încălcat obligațiile, întrucât a comunicat cu unul dintre martorii din dosarul său. Amintim că, pe 1 aprilie 2023, mitropolitul Pavlo a fost informat că figurează ca suspect într-un dosar penal deschis pentru incitare la ură religioasă și justificarea agresiunii armate a Federației Ruse. Oamenii legii au efectuat percheziții în casa fostului şef al Lavrei Pecerska din Kiev, găsind mai multe dovezi în acest sens. Ulterior, instanța a decis să-l plaseze pe mitropolit în arest la domiciliu și l-a obligat să poarte brățară electronică.

Măsura arestului la domiciliu a fost prelungită de mai multe ori, ultima dată, instanţa anunţând că mitropolitul trebuie să rămână în arest la reşedinţă până pe 31 august. Pe data de 13 iulie, Serviciul de Securitate al Ucrainei a anunţat că Pavlo are calitatea de suspect într-un nou dosar penal, după ce a negat existența Ucrainei ca stat suveran și a numit agresiunea Rusiei drept "conflict civil".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.