Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Instituțiile nu vor mai cere copii după acte - proiect de lege

agora.md
documente

Un proiect de lege depus marți în Parlament prevede o interdicție adresată instituțiilor publice de a solicita cetățenilor acte sau copii după acte emise de autorități publice.

Propunerea legislativă prevede că va introdusă reglementarea ca instituțiile publice și organele de specialitate ale administrației publice centrale sau locale să nu aibă dreptul să solicite persoanelor fizice sau juridice, în vederea soluționării unui serviciu public, copii după avize sau alte documente care au fost emise de instituții publice sau organe de specialitate ale administrației publice centrale.

Proiectul de act normativ va crea premisele unui cadru mai eficient al procesului de acces la servicii publice, prin obligarea instituțiilor publice să își dezvolte baze de date interconectate și proceduri simplificate de interogare a acestora. Practic, documentele solicitate în original sau copie de administrația publică se regăsesc în baze de date existente la nivelul altor autorități publice, nefiind necesar decât un transfer electronic de cunoaștere în interiorul statului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.