Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Institutul Goethe va prezenta documentare și va ține dezbateri într-un eveniment dedicat Zidului Berlinului

www.goethe.de
Institutul Goethe

Cineclubul One World Romania va desfășura, între 5 şi 15 decembrie, un eveniment de amploare care va cuprinde proiecția a șapte documentare și dezbateri cu invitați speciali cu scopul de a revizita istoria scindării Germaniei sub presiunea contrară a regimului capitalist și a celui comunist, anunță MEDIAFAX.

Citește și: FBI se implică în România! Anchetă de amploare, în colaborare cu Poliția Română

Între 5 și 15 decembrie, la Point și la Pavilion 32 din cadrul Institutului Goethe din Bucureşti, programul special va fi axat pe semnificația politică și simbolică a Zidului Berlinului, potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX.

Deși a divizat Berlinul mai puțin de treizeci de ani, violența și concretețea cu care a marcat separarea ireconciliabilă dintre sfera de influență capitalistă și cea comunistă nu poate fi ștearsă din amintirea colectivă. Intensitatea acestor ani nu a fost egalată decât de cea a euforiei cu care a fost întâmpinată dărâmarea Zidului Berlinului, în 1989.

Filmele prezentate vor documenta pe rând unul dintre acești doi poli: joi, filmele "Priviți spre acest oraș", de Karl Gass, și "Germania, Terminus Est", de Frans Buyens, vor analiza condițiile politice, economice și sociale care au condus la construirea Zidului Berlinului.

Citește și: Va fi gata până la 15 decembrie! Asigurările date de premierul Ludovic Orban

Proiecțiile vor fi urmate de un dialog cu Joachim Umlauf, directorul Goethe-Institut București. Iar duminică, "Zidul", de Jürgen Böttcher, și "Ceva de făcut cu Zidul", de Ross McElwee și Marilyn Levine, vor reconstrui din perspective multiple distrugerea acestuia și perioada imediat următoare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.