Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Institutul Ifo: Moralul în mediul de afaceri german se reface

thetechvox.com
venit finante banca economie fiscal

Economia germană începe să se redreseze, pe măsură ce măsurile de limitare a răspândirii coronavirusului sunt eliminate, a arătat luni sondajul realizat de institutul Ifo, pe fondul creșterii cheltuielilor guvernamentale pentru refacerea economiei, anunță Reuters.

Moralul din mediul de afaceri din cea mai mare economie a Europei și-a revenit în mai, a declarat institutul economic Ifo, recuperând după scăderea record din aprilie, redeschiderea economiei sporind așteptările companiilor, relatează Mediafax.ro.

Citește și: BOMBĂ Viorica de la Clejani RECUNOAȘTE că fiica ei era drogată: ce a luat Margherita înainte de accident

"Economia germană vede din nou lumina de la capătul tunelului", a spus economistul Ifo Klaus Wohlrabe. „Dar suntem încă departe de optimism”.

Date comunicate de biroul federal de statistică au oferit indicii privind daunele cauzate de restricții, care au împins economia, în primul trimestru, în cea mai abruptă contracție din 2009.

O scădere a investițiilor de capital, a consumului privat și a exporturilor a contribuit la o scădere a economiei cu 2,2%. Sectorul construcțiilor, care a crescut, dar și cheltuielile mai mari ale statului au fost singurele puncte luminoase din datele altfel sumbre; împreună au prevenit o contracție mai profundă. Datele arată că cheltuielile guvernamentale au crescut cu 0,2% în trimestru, iar construcțiile s-au majorat cu 4,1%.

Guvernul cancelarului Angela Merkel, care a aprobat un pachet de salvare de 750 de miliarde de euro, urmează să propună stimulente suplimentare pentru susținerea redresării.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.