Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Institutul timișorean care a ANUNȚAT vaccinul anti-COVID 19 a mai PROMIS și vaccinuri anti - ambrozie și cancer. ÎNCĂ NU le-a produs

MFE
Vaccinare

Vestea că cercetătorii de la Institutul Oncogen din Timișoara au realizat un vaccin anti-COVID -19 a umplut de bucurie întreaga țară. Însă, vestea ar trebuit privită cu scepticism, asta pentru că aceiași cercetători au mai promis și vaccinuri împottiva alergiei la ambrozie sau cancer.

Citește și: SURSE România TV: Gheorghe Flutur, INTERNAT într-o rezervă de lux, la spitalul din Suceava

„În premieră naţională absolută doresc să anunţ că primele trei alergene majore din ambrozie au fost clonate şi produse în centrul nostru, sunt primele alergene clonate în România. Pentru acest an ne propunem să izolăm toate cele unsprezece fragmente patologice din polen, adică vom şti ce este rău în ambrozie, vom putea să studiem aceste fragmente şi, pe baza acestor studii, vom putea hotărî cum trebuie să arate vaccinul perfect pentru tratamentul alergiei la ambrozia”, a explicat Carmen Bunu Panaitescu, conform Banatul Azi.

Același institut promitea realizarea unui vaccin personalizat anti cancer. ”Rezultatele obținute până acum în cadrul acestui proiect ne permit trecerea în faza următoare, și anume producerea acestor celule imune modificate genetic, în vederea tratamentului pacienților – copii sau adulți – afectați de leucemia limfatică acută cu limfocite B. Cu cât mai repede vom operaționaliza producția acestor vaccinuri personalizate, cu atât vom reuși să salvăm un număr mai mare de pacienți (copii și adulți), care altfel pierd lupta cu această boală letală”, a declarat prof. dr. Virgil Păunescu, coordonator OncoGen, conform Revistei Politici de Sănătate.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.