Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

INSUCCES major pentru DNA chiar de Paște

Lucinschi Sergiu

A apărut motivarea judecătorilor Instanţei supreme la decizia prin care a fost lăsat în libertate și plasat doar sub control judiciar Sergiu Lucinschi, fiul fostului preşedinte al Republicii Moldova Petru Lucinschi1, acuzat de şantaj şi trafic de influenţă. Nu există suficiente indicii că acesta a încercat să folosească justiţia pentru a se răzbuna pe foştii parteneri de afaceri, explică magistraţii.

Procurorii DNA l-au acuzat pe fiul lui Petru Lucinschi, fostul preşedinte al Republicii Moldova, de şantaj. I-ar fi cerut 4 milioane de euro fostului partener de afaceri Alexandru Horpos, ameninţându-l cu un denunţ depus la DIICOT, unde cel care s-a plâns avea deja un dosar penal.

Instanţa a considerat că nu sunt suficiente probe pentru arestare.

„Inculpatul nu a pretins niciodată, explicit sau insidios, că ar avea vreo influenţă, în afara cadrului procesual, asupra organelor judiciare şi nu a lăsat să se înţeleagă acest lucru în mod indubitabil, astfel încât judecătorul să poată să reţină probarea traficului de influenţă”, se arată în motivarea ICCJ.

În faţa magistraţilor, Sergiu Lucinschi a susţinut că nu trebuie arestat, deoarece provine dintr-o familie onorabilă, luându-şi angajamentul că nu va încălca orice reguli impuse de judecători.

„Sergiu Lucinschi, în ultimul cuvânt, a solicitat respingerea cererii formulate de procuror privind arestarea sa, arătând că este o persoană care provine dintr-o familie onorabilă în ţara sa de origine, nu are antecedente penale, nu a avut niciodată conflict cu legea, are domiciliul stabil, are venituri din care să se întreţină şi nu va încălca nicio măsură impusă de către instanţă”, se mai arată în motivarea ICCJ.

Instanţa a considerat însă că se impune interdicţia de a părăsi ţara pentru omul de afaceri, având în vedere că Sergiu Lucinschi are şi cetăţenie moldovenească, şi rusă, aşa că există posibilitatea de a se sustrage anchetei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.