Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Insula Mauritius se pregăteşte pentru furtuna Eleanor

Facebook
Furtuna Ciaran

Avioane reţinute la sol şi şcoli închise: Insula Mauritius se pregăteşte joi pentru sosirea furtunii tropicale Eleanor, care ar urma să treacă peste acest mic stat insular din Oceanul Indian în jurul prânzului, potrivit serviciilor meteorologice locale, informează AFP, potrivit Agerpres.

Aeroportul internaţional de pe insulă a fost închis de la ora locală 07:30 (03:30 GMT), a anunţat operatorul său, Airport of Mauritius Ltd (AML). Compania naţională Air Mauritius a anulat două zboruri programate pentru această dimineaţă.

Potrivit celui mai recent buletin emis de serviciile meteorologice, Eleanor, o puternică furtună tropicală, se afla la ora locală 04:00 la 200 km nord-est de insulă, deplasându-se spre sud-vest cu o viteză de 20 km/h.

Ea urmează să treacă prin punctul cel mai apropiat de insulă în jurul prânzului.

"Vântul va sufla iniţial dinspre sud-est cu aproximativ 40 km/h, va atinge 110 km/h până la prânz şi se va intensifica apoi la peste 120 km/h", au anunţat serviciile meteorologice.

În Mauritius, toate şcolile şi instituţiile de învăţământ terţiar vor rămâne închise joi, iar serviciile publice şi private vor intra în concediu forţat, în timp ce transportul public nu va fi asigurat.

Mauritius este o insulă turistică cu o populaţie de aproximativ 1,3 milioane de locuitori, apreciată pentru plajele cu nisip alb şi apele sale cristaline, însă se află pe traseul cicloanelor tropicale.

În ianuarie, ciclonul Belal a ucis o persoană, a lăsat mii de oameni fără electricitate, iar numeroase maşini au fost scufundate în apă.

În urmă cu un an, insula a fost lovită de ploile abundente şi de vânturile puternice ale ciclonului Freddy, care a devastat sud-estul Africii, inclusiv Malawi, Mozambic şi Madagascar.

Aproximativ zece furtuni sau cicloane traversează sud-vestul Oceanului Indian în fiecare an, în timpul sezonului ciclonic, care durează din noiembrie până în aprilie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.