Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Pregătiri rusești intense pe Insula Șerpilor. Blocada maritimă se întărește considerabil. Ce dezvăluie datele culese de sateliți (Foto)

insula serpilor

Noi imagini din satelit arată o activitate intensă pe Insula Șerpilor, unde rușii trimit echipamente militare și soldați. Forțele ruse încearcă probabil să întărească și mai mult apărarea pe insulă pentru a împiedica armata ucraineană să preia controlul.

În imaginile din satelit publicate de Planet.com și Maxar Technologies se observă o barjă rusească cu o macara și o navă de debarcare. Au fost aduse, de asemenea, aproximativ 14 vehicule suplimentare pe insulă.

În ultimele săptămâni, barja a făcut mai multe transporturi pe insula strategică, potrivit bloggerului Tim Ehrhart, citat de Odessa Journal.

În urmă cu aproximativ două săptămâni, Rusia a desfăşurat în Insula Şerpilor sisteme de apărare antiaeriană de tipul "Tor-M2" şi "Panţîr".

Astfel, Insula Şerpilor a devenit un obiectiv strategic care va fi utilizat de Federaţia Rusă pentru a controla întreaga parte de nord-vest a Mării Negre, potrivit autorităților ucrainene.

Nu întâmplător, din primele zile ale războiului, Rusia a capturat această insulă şi a început să instaleze acolo echipamente de control. Pentru ei, prezenţa pe insulă este o posibilitate suplimentară de a controla teritoriul Ucrainei, explică un oficial ucrainean.

La 2 mai, forţele ucrainene au distrus două corvete ruseşti de tipul Raptor în apropiere de Insula Şerpilor. La 7 mai, o navă de desant de tipul Serna a fost distrusă tot lângă Insula Şerpilor de armata ucraineană. La 12 mai, şeful administraţiei regionale militare Odesa, Serhii Bratciuk, a declarat că marinarii ucraineni au avariat în apropiere de Insula Şerpilor nava de logistică rusească 'Vsevolod Bobrov'.

Serviciile secrete britanice consideră că atunci când Rusia îşi va consolida prezenţa în insulă şi va desfăşura acolo sisteme de apărare aeriană şi rachete de croazieră, ea va controla strict partea de nord-est a Mării Negre, scrie Agerpres. Şeful GUR, generalul Kirill Budanov a subliniat anterior că Ucraina va lupta pentru Insula Şerpilor atât cât va fi necesar.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.