Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Insulele Baleare votează pentru 'vară fără de sfârşit'

steag spania

Insulele spaniole Baleare - Mallorca, Menorca, Ibiza şi Formentera - vor opri timpul în loc în acest weekend după o rezoluţie urmând a fi adoptată în adunarea lor regională pentru a putea abandona Ora Europei Centrale (Central European Time, CET) şi adopta Ora GMT (Greenwich Mean Time), relatează agenţia Xinhua. Aşa că, în timp ce restul Spaniei va da ceasurile înapoi cu o oră în primele ore ale dimineţii de duminică, în Baleare va fi, cel puţin din punct de vedere tehnic, încă ora de vară.

Insulele Baleare sunt o destinaţie de vacanţă binecunoscută, dar având în vedere amplasarea lor în Marea Mediterană, la est de Peninsula Iberică, soarele apune acolo mai devreme decât în alte părţi ale Spaniei. Moţiunea de a păstra ora de vară în insule are susţinerea tuturor partidelor din adunarea regională după ce a fost prezentată de coaliţia Mes per Menorca, care a argumentat că a da ceasurile înapoi cu o oră la sfârşitul lunii octombrie şi apoi din nou înainte în martie arată interese "industriale învechite", cum ar fi prânzul tradiţional de trei ore. Mes per Menorca a propus că este "mai logic să se profite din plin de resurse cum ar fi soarele" şi să se permită vizitatorilor şi locuitorilor să se bucure de mai mult timp afară, promovând de asemenea alte beneficii de sănătate şi un consum de energie mai mic.

Măsura ar putea fi un prim pas pentru restul Spaniei de a lua de asemenea decizia de a abandona zona CET pe care o ocupă în prezent şi adopta GMT, care este mai potrivit pentru longitudinea ţării, notează Xinhua, anunță Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.