Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Insulele Feroe: Au început alegerile parlamentare anticipate

wikipedia.org
Insulele Feroe

Alegeri parlamentare anticipate au început joi în Insulele Feroe. Un total de 39.000 de persoane sunt eligibile să voteze în grupul mic de insule din Atlanticul de Nord, cu rezultat aşteptat vineri noapte, informează DPA.

Insulele, cu aproximativ 54.000 de locuitori, se bucură de o largă autonomie, dar aparţin Regatului Danemarcei şi sunt de asemenea financiar sprijinite de Copenhaga. Parlamentul lor, Logting, este unul dintre cele mai vechi din lume, cu o istorie de peste 1.000 de ani, potrivit Agerpres.

Parlamentul are 33 de locuri, în prezent împărţite între şapte partide. Trei dintre ele au format o coaliţie de guvernare în 2019, care s-a destrămat acum o lună din cauza unei dispute despre drepturile părinţilor gay şi ale copiilor lor. Prim-ministrul de centru-dreapta, Bardur a Steig Nielsen, a cerut apoi un vot anticipat. Alegerile ar fi trebuit iniţial să aibă loc la sfârşitul verii anului viitor.

Ultimele sondaje înainte de ziua alegerilor indicau că social-democraţii, care au fost în opoziţie, ar putea deveni cea mai puternică forţă. Liderul lor, fostul prim-ministru Aksel V Johannesen, vrea să devină din nou şef de guvern. Este probabil ca o coaliţie tripartită să fie din nou necesară pentru o majoritate în parlament.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.