Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Insulele Solomon: au început alegerile generale, sub spectrul creşterii influenţei Chinei în regiune

insulele solomon

În Insulele Solomon au început alegerile generale, în contextul în care influenţa tot mai mare a Chinei în regiune reprezintă o problemă serioasă, informează Rador Radio România.

Premierul micii naţiuni din Oceanul Pacific, Manasseh Sogavare, a declarat că, dacă va fi reales, va adânci relaţiile ţării sale cu Beijingul. Insulele Solomon, care nu sunt o putere majoră, au o populaţie de numai 700.000 de locuitori răspândiţi pe cele şase insule principale. Alegerile parlamentare din Insulele Solomon sunt urmărite atent de principalele capitale ale lumii, în mod special de către Beijing şi Washington.

În urmă cu doi ani, China a semnat un pact de securitate cu Insulele Solomon, în intenţia de a-şi extinde influenţa în Oceanul Pacific. Statele Unite au acţionat şi ele deschizând o ambasadă în Insulele Solomon, şi atât SUA, cât şi China speră că după scrutin puterea va fi preluată de candidatul lor favorit.

Oricare ar fi rezultatul alegerilor, locuitorii micii naţiuni speră că scrutinul va fi unul liber şi corect, neafectat de niciun incident electoral.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.