Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Insurecția de la Capitoliu - Pentagonul, solicitat să verifice dacă au participat militari la violenţe

Wikipedia
capitoliu

Senatorul democrat american Tammy Duckworth a cerut, luni, Departamentului Apărării să investigheze dacă militari activi sau în rezervă au fost implicaţi în violenţele produse pe 6 ianuarie la Capitoliu, catalogând incidentele drept "tentativă de lovitură de stat".

Tammy Duckworth consideră "profund îngrijorătoare" informaţiile privind presupusa implicare a unor militari activi şi în rezervă în "insurecţia violentă" de la Washington. Într-o scrisoare trimisă secretarului interimar al Apărării, Chris Miller, senatorul Tammy Duckworth cere Pentagonului să colaboreze cu agenţiile federale şi cu Poliţia Capitoliului în investigaţie.

Se anunță clipe grele pentru Claudiu Năsui! Angajații Combinatului de Oțeluri Târgoviște sunt nervoși vor protesta în stradă: 'Nu mai este timp de aşteptat'

"Dacă informaţiile se dovedesc a fi reale, situaţia ar fi o insultă ruşinoasă la adresa vastei majorităţi a militarilor care îşi slujesc cu onoare naţiunea în conformitate cu valorile esenţiale ale respectivelor servicii militare", afirmă Tammy Duckworth.

Tammy Duckworth a subliniat că "sunt necesare acţiuni adecvate pentru tragerea la răspundere în conformitate cu regulamentele militare" a angajaţilor din domeniul apărării care au fost implicaţi în violenţe.

Anterior, doi congresmeni democraţi, Ruben Gallego şi Jason Crow, i-au cerut secretarului Forţelor Armate, Ryan McCarthy, să verifice modul în care Garda Naţională a răspuns solicitărilor de mobilizare pentru a ajuta forţele de ordine din Washington.

Violenţele comise la Capitoliu, pe 6 ianuarie, de simpatizanţi ai preşedintelui Donald Trump s-au soldat cu cinci morţi şi zeci de răniţi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.