Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Întâlnire a ministrului Gabriel Petrea cu BNS: Ce s-a discutat

gabriel petrea

Ministrul Consultării Publice şi Dialogului Social, Gabriel Petrea, s-a întâlnit, joi, cu reprezentanţii Blocului Naţional Sindical (BNS), se arată într-un comunicat al MCPDS transmis Agerpres. Potrivit sursei citate, discuţiile au vizat proiectul de îmbunătăţire a legislaţiei din domeniul dialogului social şi a pieţei muncii.

"Au fost prezentate propuneri cu privire la transporturi, agricultură, industria de automobile, energie, construcţii şi materiale de construcţii, cultură şi industria de apărare - teme sectoriale considerate prioritare pentru organizaţiile membre BNS", se arată în comunicat. Totodată, ministrul Gabriel Petrea a afirmat că dialogul pe subiectele care privesc întreaga societate este o prioritate pentru Executiv, conform Programului de guvernare 2016 - 2020.

"Ministerul Consultării Publice şi Dialogului Social, în conformitate cu atribuţiile sale, va contribui în continuare la întărirea dialogului între toţi actorii sociali din România, pilon esenţial pentru creşterea competitivităţii într-o economie sănătoasă. Proiectele importante trebuie realizate prin consultarea permanentă cu cetăţenii, mecanism fundamental în decizia politică", a declarat Gabriel Petrea. La rândul lor, reprezentanţii BNS au făcut propuneri pentru stimularea dialogului social. "Considerăm necesar relansarea dialogului social prin implicarea sindicatelor şi patronatelor din România ca principali actori alături de Guvern în elaborarea unor politici publice corecte şi coerente", a spus Dumitru Costin, preşedintele BNS.

În cadrul discuţiilor s-a convenit ca lunar sau ori de câte ori este nevoie conducerea MCPDS să aibă întrevederi cu fiecare federaţie sindicală în parte, iar problemele prezentate de sindicate să fie înaintate în scris prim-ministrului şi ministerelor de resort, se mai arată în comunicat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.