Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Întâlnire a spionilor la cel mai înalt nivel - Șefii Mossad și CIA se văd în Qatar pentru a soluționa criza ostaticilor

makhaterltakfir.com
CIA MI6 Mossad

O întâlnire trilaterală a avut loc joi la Doha între şefii CIA şi Mossad şi premierul Qatarului pentru a discuta termenii unui acord pentru eliberarea ostaticilor Hamas şi pentru o pauză în atacurile din Gaza, a declarat pentru Reuters o sursă informată despre această întâlnire, notează news.ro.

Avantajul reuniunii trilaterale a fost acela de a aduce toate cele trei părţi la masa discuţiilor în timp real, pentru a accelera procesul, a precizat sursa.

Seful Mossadului, David Barnea, s-a întâlnit la Doha cu directorul CIA William Burns și cu prim-ministrul Qatar Mohammed bin Abdulrahman bin Jassim Al Thani pentru a discuta detaliile unui acord cu gruparea teroristă Hamas pentru eliberarea ostaticilor și întreruperea luptei.

Discuția a inclus și discuții despre intrarea ajutorului umanitar în Gaza, relatează Reuters, citând o sursă anonimă informată despre întâlnire.

Negocierile au inclus, de asemenea, o discuţie pentru a permite importurile umanitare de combustibil în Gaza.

The Guardian a relatat joi că oficiali şi diplomaţi negociază o încetare a focului de câteva zile în Gaza în schimbul eliberării ostaticilor, în special a copiilor, femeilor, bătrânilor şi bolnavilor. Discuţiile includ posibilitatea unei încetări a focului de una până la trei zile, deşi nu s-a convenit nimic, au declarat pentru The Guardian surse informate despre negocieri.

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a insistat în repetate rânduri că nu va exista o încetare a focului în Gaza până când ostaticii - se crede că sunt peste 240 - nu vor fi eliberaţi. Hamas, la rândul său, spune că ostaticii nu vor fi eliberaţi până când nu se va ajunge la un acord de încetare a focului.

"Vreau să las deoparte tot felul de zvonuri inutile pe care le auzim din toate direcţiile şi să repet un lucru clar: nu va exista o încetare a focului fără eliberarea ostaticilor noştri", a declarat Netanyahu miercuri seară.

Qatarul este mediator între Israel şi Hamas.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.