Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Întâlnire crucială pentru pensiile magistraţilor: Ludovic Orban, faţă în faţă cu preşedintele CSM

Inquam Photos / Octav Ganea
nicoleta tint csm

Premierul Ludovic Orban a avut joi, 23 ianuarie, o întâlnire cu preşedintele Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), Nicoleta Ţînţ, şi vicepreşedintele CSM, Tatiana Toader. Aceştia au discutat despre pensiile de serviciu ale magistraţilor.

"În cursul zilei de astăzi a avut loc o întâlnire între președintele CSM, vicepreședintele CSM și Premierul României. În cadrul discuțiilor au fost susținute argumentele CSM privind subiectul pensiei de serviciu a magistraților, cu referire la deciziile Curții Constituționale în materie și reglementările internaționale", a precizat judecător Stăncioi Daniela-Ioana, purtătorul de cuvânt al CSM.

Magistrații sunt nemulțumiți pentru că pe masa parlamentarilor se va afla, în 28 ianuarie, legea privind eliminarea pensiilor de serviciu, după ce Comisia pentru muncă a Camerei Deputaţilor a emis deja un raport favorabil pentru abrogarea pensiilor speciale.

Mai multe adunări generale ale instanţelor, în frunte cu judecătorii Curţii de Apel Bucureşti, au decis suspendarea activităţii până la respingerea proiectului de lege.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.