Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Întâlnire de grad zero în Ucraina pentru rutele de transport a cerealelor

bbc.co.uk
cereale-ucraina-marea-neagra

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat că a avut vineri o întâlnire cu şefii serviciilor de informaţii, cu şeful Statului Major şi cu comandantul Marinei, precum şi cu ministrul infrastructurii pentru a discuta despre alternative de transport pentru cerealele ucrainene printr-un coridor de tranzit.

„Am avut o întâlnire separată cu şeful Serviciului de Informaţii al armatei, (Kirilo) Budanov, cu şeful Serviciului de Securitate al Ucrainei, (Vasil) Maliuk, cu şeful (Statului Major Valeri) Zalujni, cu comandantul Marinei, (Oleksii) Neijpapa, şi cu ministrul Infrastructurii, pentru a discuta alternative la exportul de cereale prin coridorul de tranzit. Facem tot posibilul pentru a ne asigura că Ucraina continuă să garanteze securitatea alimentară şi că poporul nostru are acces la pieţele globale”, a spus Zelenski în adresarea video către naţiune.

Întâlnirea avută vine la câteva zile după ce Kievul a anunţat că instituie un coridor de tranzit pe Marea Neagră pentru navele străine rămase în porturile ucrainene.

Pe de altă parte, tot vineri, la Galaţi, reprezentanţi din România, Ucraina, Republica Moldova, alături de cei ai Comisiei Europene şi ai Statelor Unite s-au reunit pentru a discuta despre soluţii pentru exporturile ucrainene de cereale, ca urmare a ieşirii Rusiei din Iniţiativa de la Marea Neagră.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.