Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Întâlnire de GRAD ZERO între cele mai puternice femei: Merkel o cheamă la ordine pe May

merkel

Cancelarul german Angela Merkel, aflată în vizită în Kârgâzstan, a declarat joi că l-a invitat pe noul premier al Marii Britanii, Theresa May, pentru discuţii la Berlin şi că aşteaptă cu nerăbdare să lucreze cu aceasta, relatează Reuters şi DPA.

"Este datoria noastră să lucrăm foarte strâns cu guvernele statelor aliate", a declarat Merkel în cadrul unei conferinţe de presă, după discuţiile avute la Bişkek, adăugând că există multe probleme în lume care fac necesară o astfel de cooperare strânsă.

Citește și: Petitia lui Dom’ Profesor despre conditiile din inchisoare.

Cancelarul german a afirmat că a vorbit cu Theresa May miercuri seara la telefon şi a invitat-o pentru discuţii la Berlin. "Abia aştept să lucrăm împreună", a adăugat ea.

Merkel a refuzat însă să comenteze asupra deciziei de a-l numi pe fostul primar al Londrei, Boris Johnson, în funcţia de ministru de externe al Marii Britanii. Excentricul edil al capitalei britanice a fost unul dintre liderii taberei care a susţinut ieşirea Marii Britanii din blocul comunitar la referendumul din 23 iunie.

Citește și: Cum am provocat tensiuni intre ALDE si Miscarea Legionara. Bonus: Cat plateste un partid politic pentru un imobil de 120 mp

Miercuri, cabinetul premierului Theresa May a afirmat că aceasta le-a spus la telefon cancelarului german Angela Merkel şi preşedintelui francez Francois Hollande că guvernul ei va avea nevoie de o perioadă de timp înainte de a începe discuţiile cu privire la ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană.

Citește și: Bernardo Provenzano, marele boss Cosa Nostra, a murit la inchisoare

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.