Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Întâlnire de gradul ZERO, după un conflict de proporții: Erdogan merge în SUA și se vede cu Trump

www.usatoday.com
Donald Trump Recep Tayyip Erdogan

Președintele turc Tayyip Erdogan a discutat miercuri cu omologul său american Donald Trump, reiterând că urmează să efectueze o vizită oficială la Washington pe data de 13 noiembrie, au informat oficialii turci, relatează Reuters.

Citește și: EXCLUSIV - Reorganizarea guvernului Ludovic Orban: noile superministere înființate prin ordonanță de urgență / DOCUMENT INTEGRAL

Mai mulți oficiali turci au avertizat la începutul săptămânii că Erdogan și-ar putea anula vizita după ce Camera Reprezentanților au votat a rezoluție prin care recunoaște în mod oficial genocidul armean, informează Mediafax.

Cu toate acestea, oficialii au confirmat miercuri că vizita va avea loc și că cei doi lideri au discutat despre problemele bilaterale și regionale în cadrul conversației telefonice.

Erdogan a avertizat la sfârșitul lunii octombrie că Parlamentul turc va oferi în curând un răspuns la decizia Camerei Reprezentanților de a recunoaște genocidul armean.

Turcia acceptă faptul că mulți armeni creştini au fost ucişi în confruntările cu forţele otomane în timpul Primului Război Mondial, însă neagă că aceste crime ar fi fost orchestrate sistematic și că ar reprezenta un genocid.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.