Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Întâlnire de gradul ZERO în Opoziţie: Ludovic Orban şi Victor Ponta, negocieri pentru moţiunea de cenzură (surse)

campinatv.ro
ponta orban

Ludovic Orban, preşedintele PNL, şi Victor Ponta, preşedintele Pro România, au avut marţi seara o întâlnire în care au discutat despre susţinerea moţiunii de cenzură anunţată de liberali, au dezvăluit surse politice pentru STIRIPESURSE.RO.

Întâlnirea dintre cei doi lideri de partid a avut loc după ce Ponta a anunţat, luni, că dacă premierul Viorica Dăncilă nu va veni până miercuri în Parlament cu un guvern restructurat, parlamentarii formaţiunii sale vor vota moţiunea de cenzură.

Pe de altă parte, Victor Ponta a declarat marţi că imediat după ce va trece moțiunea de cenzură, va merge la cei de la PSD și ALDE să le propună un Guvern format din parlamentarii aleși pe aceeași listă în anul 2016.

Potrivit surselor politice, discuţia dintre Orban şi Ponta de luni seara nu a fost una tranşantă, din care să rezulte un angajament ferm.

Situaţia rămâne una incertă atât pentru Putere, cât şi pentru Opoziţie. Cele două părţi aşteaptă dezlegarea Curţii Constituţionale cu privire la criza guvernamentală. Curtea Constituţională a României a stabilit ziua de 18 septembrie data la care va lua în discuţie sesizarea formulată de Guvern privind un conflict juridic de natură constituțională între autoritățile publice (Guvern și Administrația Prezidențială). CCR ar urma să arate dacă Viorica Dăncilă trebuie să se prezinte în  Parlament pentru votul pe restructurare sau dacă preşedintele este obligat să accepte propunerile de miniştri.

Strategia PNL pentru moţiunea de cenzură este strângerea unui număr de 233 de semnături înainte de depunerea documentului în Parlament, pentru a avea garanţia că Guvernul cade. Între timp, USR a anunţat marţi că discuțiile purtate cu PMP și UDMR în privința urgentării depunerii unei moțiuni de cenzură au fost favorabile.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.