Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Întâlnire de gradul zero între Polonia și Ungaria. Viktor Orban și Mateusz Morawiecki joacă tare în negocierile cu UE

fonduri-europene

Prim-ministrul polonez Mateusz Morawiecki se va întâlni luni la Varşovia cu omologul său ungar Viktor Orban, a informat un purtător de cuvânt al guvernului, transmite Reuters.

Citește și: Ludovic Orban admite că PNL ar putea pierde premierul

'Întâlnirea de lucru de astăzi (luni) este destinată, între altele, discutării acţiunilor următoare în contextul negocierilor privind bugetul UE şi al viitorului summit al Consiliului European', a declarat Piotr Muller pentru agenţia PAP.

Întrevederea a fost anunţată şi de la Budapesta, unde şeful biroului de presă al lui Viktor Orban, Bertalan Havasi, a declarat pentru MTI că şeful guvernului se deplasează în Polonia pentru o întâlnire cu omologul Mateusz Morawiecki.

Cei doi prim-miniştri au confirmat joi, la Budapesta, că ţările lor îşi vor menţine veto-ul asupra bugetului multianual al UE în cazul unei condiţionări a accesării fondurilor europene de evaluări privind situaţia statului de drept.

În cadrul unui vot preliminar la reuniunea reprezentanţilor permanenţi ai statelor UE, Polonia şi Ungaria şi-au pus în aplicare ameninţarea că vor bloca prin veto bugetul multianual al UE pentru perioada 2021-2027 (de 1.074 de miliarde de euro) şi planul de redresare ''Next Generation'' (de 750 de miliarde de euro), dacă va fi adoptat acordul convenit la începutul lunii între Parlamentul European şi preşedinţia germană a Consiliului UE privind introducerea criteriului condiţionalităţii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.