Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Întâlnire de urgență între Francois Hollande şi Angela Merkel

Preşedintele francez Francois Hollande şi cancelarul german Angela Merkel vor discuta despre cotele de acceptare a imigranţilor la reuniunea lor de luni, a anunţat duminică ministrul francez de externe Laurent Fabius, citat de Reuters.

În iunie, guvernele Uniunii Europene au respins o încercare a preşedintelui Comisiei Jean-Claude Juncker de stabilire a unor cote naţionale obligatorii pentru statele ce vor primi zecile de mii de refugiaţi şi imigranţi care aproape asediază ţărmurile Italiei şi Greciei.

Preşedintele francez Francois Hollande şi cancelarul german Angela Merkel vor încerca luni la Berlin "să dea un nou impuls" franco-german răspunsului european la criza imigranţilor, a precizat, pe de altă parte, Palatul Elysee, citat de France Presse.

Cei doi lideri urmează să se întâlnească la sfârşitul după-amiezii la cancelarie pentru o întâlnire bilaterală consacrată situaţiei din Ucraina dar de asemenea imigranţilor, înainte de a li se alătura preşedintele ucrainean Petro Poroşenko.

"Noi trebuie să dăm impulsuri pentru ca ceea ce a fost decis (de Uniunea Europeană la sfârşitul lunii iunie asupra imigranţilor) să fie pus în aplicare şi să deschidă eventual noi perspective", s-a subliniat la Paris.

Cei doi lideri sunt de aşteptat să discute despre voinţa celor două ţări de "a merge mult mai departe în armonizarea" politicilor în materie de azil (norme de primire, proceduri de primire ş.a.m.d.) şi "să stabilească o politică europeană completă". Cu toate acestea, nu ar urma "să fie emis un nou document" pe această temă luni noapte, a precizat preşedinţia franceză, citată de AFP.

Printre priorităţi figurează o listă comună a "ţărilor de origine sigure", de unde imigranţii nu sunt consideraţi a priori ca solicitanţi de azil. Aceste liste sunt alcătuite până în prezent de fiecare dintre statele membre ale UE cu o lipsă de armonie semnificativă, în special asupra Balcanilor, scrie agerpres.ro

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.