Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Întâlnire de urgență la Guvern! Cu ușile închise, premierul desemnat și miniștrii scriu la programul de guvernare - SURSE

Inquam Photos / Octav Ganea
Orban Ludovic

Întâlnire de urgență la Guvern! Premierul desemnat, Ludovic Orban, i-a convocat pe miniștrii PNL, dar și  pe liderii de comisii interne, la Palatul Victoria. Reactualizarea programului de guvernare este pe masa discuțiilor de la Palatul Victoria, au declarat surse politice pentru ȘTIRIPESURSE.RO.

Întâlnirea dintre premierul desemnat, miniștrii și liderii PNL are loc, sâmbătă, începând cu ora 16, la Palatul Victoria. Întâlnirea are loc cu ușile închise.

Premierul desemnat Ludovic Orban a anunţat că luni va depune la Parlament lista de miniştri şi programul de guvernare actualizat, în vederea demarării procedurilor de învestire a noului Guvern.

"Am hotărât - luni să depunem programul de guvernare actualizat şi lista de miniştri, dar nu pot să mă prezint în faţa Parlamentului înainte de a mă prezenta în faţa forurilor statutare ale PNL. Luni, la ora 10,00, vom avea o reuniune a Biroului Politic Naţional şi vom supune votului colegilor din PNL programul reactualizat şi lista Guvernului pentru ca tot luni să le trimitem spre Parlament, astfel încât să reducem cât mai mult posibilitatea boicotului procedural pe care-l planifică PSD", a declarat vineri Ludovic Orban, aflat la Balş (Olt).

Citește și: Referendumul intern a trecut, scandalul continuă însă la USR! Presadă: 'NU am rezolvat practic nimic. Nu avem niciun fel de clarificare'

Acesta a precizat că, aşa cum a anunţat deja, PNL dreşte declanşarea alegerilor anticipate.

”Singura soluţie pentru a asigura o bună guvernare României este ca românii să îşi aleagă din nou un Parlament reprezentativ care să fie o oglindă fidelă a opţiunilor actuale ale populaţiei şi mai ales ale aspiraţiilor obiectivelor, năzuinţelor fiecărui cetăţean român. Pentru a ajunge la această situaţie, este evident că Parlamentul trebuie să respingă două guverne, iar parlamentarii PNL sunt mandataţi să participe la şedinţele de plen şi să nu voteze guvernul astfel încât să se poată dizolva Parlamentul”, a mai declarat prmierul.

Orban a spus că este mulţumit de echipa sa de miniştri şi nu crede în posibilitatea ca PSD să amâne învestirea Guvernului.

”În conformitate cu reglamentul Camerelor, Parlamentul trebuie, în termen de 15 zile de când a fost prezentată lista, să programeze plenul în care se dă votul de învestire”, a menţionat premierul.

Potrivit unor surse politice, echipa guvernamentală propusă va fi identică celei din Guvernul Orban I. "Eu sunt mulţumit de toată echipa, nu am absolut niciun motiv să fiu mulţumit de unul dintre colegii mei", a declarat Orban.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.